Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αυτόνομος ηλιακός χώρος στάθμευσης στη Δρέσδη - Οι μελλοντικές προοπτικές της «έξυπνης» πόλης

Αυτόνομος ηλιακός χώρος στάθμευσης στη Δρέσδη - Οι μελλοντικές προοπτικές της «έξυπνης» πόλης
Το φωτοβολταϊκό σύστημα στο χώρο στάθμευσης παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται
«Έξυπνη πόλη» και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πάνε πακέτο. Ο νέος αυτόνομος χώρος στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα που αποτελούν την ίδια ώρα και ως έξυπνοι σταθμοί φόρτισης είναι γεγονός.
Πρόκειται για τον νέο σταθμό πάρκινγκ που εδρεύει στη Δρέσδη της Γερμανίας σηματοδοτώντας το μέλλον.
Ειδικότερα, διαθέτει έξι υπόστεγα που καλύπτονται από ηλιακά πάνελ και έχουν 42 επιπλέον θέσεις στάθμευσης.
Παράλληλα, σύμφωνα με την PVEurope, η πλατφόρμα της εταιρείας Kiwigrid που εδρεύει στη Δρέσδη, σε συνδυασμό με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα Solarwatt, εξασφαλίζει ότι οι ηλιακές μονάδες, η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, οι σταθμοί φόρτισης και το δημόσιο δίκτυο επικοινωνούν μεταξύ τους.
Οι σταθμοί φόρτισης και το σύστημα φωτισμού LED
παρέχονται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.
Στην ιδανική περίπτωση, αυτό το σύστημα μπορεί να καλύψει αυτόνομα τη δική του κατανάλωση ενέργειας με την ηλιακή ενέργεια.
Η ισχύς από το δίκτυο χρησιμοποιείται μόνο όταν καταναλώνεται η αυτογενώς παραγόμενη ηλιακή ενέργεια.

«Αυτός ο έξυπνος συνδυασμός παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και του δικτύου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ενός πιο φιλικού προς το περιβάλλον ενεργειακού και μεταφορικού κόσμου» λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Solarwatt, Detlef Neuhaus.

Ευφυής πόλη του μέλλοντος

«Οι χώροι στάθμευσης που επιτρέπουν τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων στο 100% από την ηλιακή ενέργεια αποτελούν συστατικό στοιχείο της έξυπνης πόλης του μέλλοντος» εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Kiwigrid, Matthias Hertel.
Σημαντικό στοιχείο της καινούργιας και μελλοντικής κατάστασης είναι ότι το φωτοβολταϊκό σύστημα στο χώρο στάθμευσης παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται.
Ωστόσο, δεν προβλέπεται η τροφοδοσία της πλεονάζουσας ενέργειας στο δημόσιο κτίριο.
Μάλιστα, στο μέλλον τα παρακείμενα κτίρια θα έχουν την δυνατότητα να επωφεληθούν από την φιλική προς το περιβάλλον ηλιακή ενέργεια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης