Αναλύσεις

Αναβαθμίζει τους στόχους για Stoxx 600 και DΑΧ το 2017 η Deutsche Bank - Οι δύο καταλύτες

Αναβαθμίζει τους στόχους για Stoxx 600 και DΑΧ το 2017 η Deutsche Bank - Οι δύο καταλύτες
Τι θα πυροδοτήσει το αρνητικό σενάριο
Σε αναβάθμιση των στόχων του 2017 για τους δείκτες Stoxx 600 και DAX προχώρησε η Deutsche Bank, με αφορμή την ανάκαμψη του παγκόσμιου οικονομικού κλίματος και του θετικού γυρίσματος του ρυθμού ανόδου των ευρωπαϊκών κερδών.  
Ειδικότερα, η Deutsche Bank ανεβάζει το στόχο για τον Stoxx 600 στις 375 μονάδες, από 345 μονάδες προηγουμένως, ήτοι κατά 3% υψηλότερα σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, εξαιτίας της βελτίωσης του outlook των ευρωπαϊκών κερδών.
Μάλιστα, η Deutsche bank αναβαθμίζει και την εκτίμηση για τον ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή στο 9% από 6% προηγουμένως, σηματοδοτώντας την πρώτη πραγματική ανάκαμψη από το 2010.
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, οι ευρωπαϊκές μετοχές θα επωφεληθούν από δύο σημαντικές εξελίξεις:
- Την ανάκαμψη του παγκόσμιου οικονομικού κλίματος για πρώτη φορά από το 2013
- Το θετικό γύρισμα του ρυθμού ανόδου των ευρωπαϊκών κερδών



Βέβαια, οι ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκονται σε υψηλά 18 μηνών, ενώ οι κεφαλαιακές ροές από τα αμερικανικά funds είναι σε χαμηλά επίπεδα.
Στο παραπάνω πλαίσιο εκτιμάται ότι το θετικό σενάριο περιλαμβάνει καλύτερη του αναμενομένου άνοδο της παγκόσμιας οικονομίας, μείωσης της μακροοικονομικής αβεβαιότητας και αποδυνάμωση του ευρώ.
Σε αυτό το σενάριο ο Stoxx 600 μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 410 μονάδες, ήτοι 12% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.
Στο αρνητικό σενάριο περιμβάνεται μια "εχθρική" προς το παγκόσμιο εμπόδιο πολιτική της νέας κυβέρνησης του Trump, αύξηση των επιτοκίων και ισχυρό δολάριο.
Σε μια τέτοια περίπτωση ο Stoxx 600 μπορεί να υποχωρήσει στις 315 μονάδες, ή 14% χαμηλότερα από τα τρέχοντα.



H Deutsche Bank ανεβάζει το στόχο και για τον γερμανικό δείκτη DAX, στις 11.800 μονάδες, από 10,350 μονάδες προηγουμένως, εκτιμώντας ότι ο ρυθμός ανόδου των κερδών ανά μετοχή θα διαμορφωθεί το 2017 στο 9%.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης