Πετρέλαιο

Η Νορβηγία μειώνει την πρόβλεψη για την παραγωγή πετρελαίου το 2019 σε χαμηλό 30 ετών

Η Νορβηγία μειώνει την πρόβλεψη για την παραγωγή πετρελαίου το 2019 σε χαμηλό 30 ετών
Η ρυθμιστική αρχή  ανακοίνωσε ότι η παραγωγή το 2019 αναμένεται να είναι 82,2 εκατ. mcm έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 87,2 εκατ. mcm αλλά θα αυξηθεί σε πάνω από 100 εκατ. κυβικά μέτρα το επόμενο έτος
Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας το 2019 θα είναι μικρότερη από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί και θα διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο τριών δεκαετιών, αν και θα πρέπει να ανακάμψει τα επόμενα χρόνια, ανακοίνωσε την Πέμπτη 10/1/2019 η ρυθμιστική αρχή της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας.
Οι επενδύσεις στον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στη Δυτική Ευρώπη και τον δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ευρώπης, μετά τη Ρωσία, σημειώνουν άνοδο μετά από μια υποχώρησε  λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου το 2014 έως το 2016.
Παρά ταύτα, η παραγωγή πετρελαίου το 2018, των 86,2 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων (542 εκατομμύρια βαρέλια), υπολείπεται της  πρόβλεψης των  90,2 εκατομμυρίων τόνων που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου (NPD).
Ο επικεφαλής της NPD Bente Nyland είπε στο Reuters ότι η παραγωγή του προηγούμενου έτους και η φετινή πρόβλεψη ήταν χαμηλότερες από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως λόγω των καθυστερήσεων εκκίνησης και των δυσκολιών παραγωγής σε διάφορους τομείς.
Η ρυθμιστική αρχή  ανακοίνωσε ότι η παραγωγή το 2019 αναμένεται να είναι 82,2 εκατ. mcm έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 87,2 εκατ. mcm αλλά θα αυξηθεί σε πάνω από 100 εκατ. κυβικά μέτρα το επόμενο έτος, μετά την εκκίνηση από την Equinor του γιγάντιου πεδίου της Βόρειας Θάλασσας Johan Sverdrup.
Η γερμανική εταιρεία Wintershall ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι ο τομέας της Maria στη Νορβηγία δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες παραγωγής εξαιτίας ζητημάτων νερού. "Τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη λυθεί", δήλωσε ο Nyland.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης