Ενέργεια

Κροατία: Πυρκαγιά σε υδροηλεκτρική μονάδα της Κροατίας – Κλείνει μονάδα 126 MW

Κροατία: Πυρκαγιά σε υδροηλεκτρική μονάδα της Κροατίας – Κλείνει μονάδα 126 MW
Το εργοστάσιο, που διευθύνεται από το κροατικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής HEP, έχει δύο γεννήτριες που τροφοδοτούνται από τον ποταμό Trebisnjica στη γειτονική Βοσνία
Η γεννήτρια 126 MW (MW) στο υδροηλεκτρικό σταθμό του Ντουμπρόβνικ στο Πλατ  της νότιας Κροατίας, έκλεισε την Πέμπτη 10/1/2019 λόγω πυρκαγιάς στη μονάδα 252 MW που σκότωσε ένα και τραυμάτισε τουλάχιστον τρία άτομα , σύμφωνα με δηλώσει Βόσνιου αξιωματούχου που επικαλείται το Reuters.
Το εργοστάσιο, που διευθύνεται από το κροατικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής HEP, έχει δύο γεννήτριες που τροφοδοτούνται από τον ποταμό Trebisnjica στη γειτονική Βοσνία. Μέρος του ηλεκτρικού ρεύματος που παράγει παραδίδεται στη Βοσνία.
"Μια γεννήτρια αποσυνδέθηκε από το δίκτυο. Αναμένω περισσότερες πληροφορίες από την HEP για την κατάσταση της δεύτερης γεννήτριας ", δήλωσε ο Gordan Miseljic, γενικός διευθυντής των υδροηλεκτρικών σταθμών Τρεμπισνίτσας της Βοσνίας.
HEP αρνήθηκε να σχολιάσει πώς επηρεάστηκε η παραγωγή στο εργοστάσιο, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 10% της κροατικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης