Φυσικό Αέριο

Περιορίστηκαν οι εξαγωγές του αμερικανικού LNG στην Κίνα το 2018 λόγω του εμπορικού πολέμου

Περιορίστηκαν οι εξαγωγές του αμερικανικού LNG στην Κίνα το 2018 λόγω του εμπορικού πολέμου
Συνολικά, 24 πλοία των ΗΠΑ πήγαν στην Κίνα το 2018 - κυρίως κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους - έναντι 30 το 2017
Κατά 20% σε σχέση με το 2017 περιορίστηκαν οι εξαγωγές του αμερικάνικου LNG στην Κίνα σύμφωνα με το Reuters.

Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης, σημειώνεται ότι μόνο έξι πλοία που μετέφεραν το φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου μεταφέρθηκαν από τις ΗΠΑ προς την Κίνα.
Μάλιστα, την ίδια χρονική περίοδο το 2017 ο αριθμός των πλοίων που μετέφεραν LNG ήταν 25.
Παράλληλα, η Κίνα που αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο καταναλωτή καυσίμων, έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής LNG το 2017 στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα για να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, εν τω μεταξύ, βρίσκονται σε καλό δρόμο για να καταστούν ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο με τη δυναμικότητα το 2019, δεδομένου ότι εισέρχονται στην υπηρεσία πρόσθετοι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής.
Συνολικά, 24 πλοία των ΗΠΑ πήγαν στην Κίνα το 2018 - κυρίως κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους - έναντι 30 το 2017.
Οι εταιρείες που προτείνουν νέους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ εκφράζουν αισιοδοξία για μια νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προώθηση των έργων τους.
Ο κλάδος των εξαγωγών ΥΦΑ των ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, δήλωσε ο Mike Sommers, επικεφαλής της βιομηχανικής ομάδας του American Petroleum Institute, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι οι διαπραγματευτές σύντομα θα επιλύσουν τη διαφορά.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον και η κυβέρνηση Trump δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να αναχαιτίσει την επιρροή της Ρωσίας στην Ευρώπη περιορίζοντας την ενεργειακή εξάρτηση της Γηραιάς Ηπείρου από το ρωσικό φυσικό αέριο. Εχει, άλλωστε, επανειλημμένως προσπαθήσει να εμποδίσει την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 που θα αυξήσει τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης