Διεθνή

Κίνα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ έθεσαν τα θεμέλια για την επίλυση της διαμάχης και το τέλος του εμπορικού πολέμου

Κίνα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ έθεσαν τα θεμέλια για την επίλυση της διαμάχης και το τέλος του εμπορικού πολέμου
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας χαρακτήρισε τις συνομιλίες των δύο χωρών ως «εκτεταμένες, βαθιές και λεπτομερείς»
Στη θετική πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ αναφέρθηκε σήμερα (10/1) μέσω ανακοίνωσής του το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες έχουν θέσει τις βάσεις για την επίλυση της εμπορικής τους διαμάχης.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Υπουργείου επαίνεσε την έκβαση των εμπορικών συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, τονίζοντας ότι «έθεσαν τα θεμέλια» την επίλυση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών.
Παράλληλα, το Πεκίνο χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως «εκτεταμένες, βαθιές και λεπτομερείς», προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν «ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία προώθησαν την αμοιβαία κατανόηση και έθεσαν τα θεμελία για την επίλυση των ανησυχιών» και ότι συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επικοινωνία για το ζήτημα του εμπορίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο «υλοποίησαν ενεργά» τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους προέδρους Donald Trump και Xi Jinping κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή.
Από την πλευρά της, η Ουάσιγκτον ανέφερε χθες ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην εξεύρεση τρόπων για την επίτευξη «δικαιοσύνης, αμοιβαιότητας και ισορροπίας στις εμπορικές σχέσεις», ενώ επεσήμανε και τη δέσμευση του Πεκίνου να αγοράς «ένα σημαντικό ποσό αγροτικών, ενεργειακών και μεταποιητικών αγαθών, καθώς και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών».
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν παρουσιάσει στην Κίνα μία μακρά λίστα με ζητήματα τα οποία πρέπει να αλλάξουν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, και τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τροποποιήσεις στις πολιτικές της Κίνας που αφορούν την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, τις μεταφορές τεχνολογίας και άλλα εμπορικά ζητήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης