Περιβάλλον

Σε λομπίστα του τομέα άνθρακα ανέθεσε ο Trump την Υπηρεσία Προστασίας Περιβαλλοντος (EPA)

tags :
Σε λομπίστα του τομέα άνθρακα ανέθεσε ο Trump  την Υπηρεσία Προστασίας Περιβαλλοντος (EPA)
Ο Λευκός Οίκος διαβίβασε επίσημα την υποψηφιότητά του στη Γερουσία, η οποία θα πρέπει να την επιβεβαιώσει μέσω ψηφοφορίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump πρότεινε σήμερα 9/1/2019 επίσημα τον Andrew Wheeler για επικεφαλή της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).
Πρόκειται για έναν πρώην λομπίστα των τομέων του άνθρακα και της ενέργειας, τον οποίο στηρίζουν οι βιομήχανοι.
Ο Λευκός Οίκος διαβίβασε επίσημα την υποψηφιότητά του στη Γερουσία, η οποία θα πρέπει να την επιβεβαιώσει μέσω ψηφοφορίας.
Ο Andrew Wheeler , ηλικίας 54 ετών, ορίστηκε προσωρινός επικεφαλής της EPA μετά την παραίτηση τον Ιούλιο του 2018 του πρώτου «υπουργού Περιβάλλοντος» του Donald Trump , του Scott Pruitt, που αποχώρησε μετά τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις υπέρογκες δαπάνες του.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε δεσμευτεί από τον περασμένο Νοέμβριο για τον διορισμό του Wheeler που, όπως έλεγε τότε, κάνει «φανταστική δουλειά».
Οι προτεραιότητες Trump  είναι συγκεκριμένες: τη διάλυση των περιβαλλοντικών νόμων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του Δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα.
Οι προασπιστές του περιβάλλοντος καταγγέλλουν την περιβαλλοντική πολιτική, φιλικά προσκείμενη στις επιχειρήσεις, της διοίκησης Trump. Η μη κυβερνητική οργάνωση Sierra Club είχε σημείωσε τον Νοέμβριο ότι ο διορισμός του Άντριου Ουίλερ είναι σα να «δίνει κανείς τα κλειδιά του χρηματοκιβώτιου σε έναν κλέφτη».
Ο Wheeler ξεκίνησε την καριέρα του στην EPA ως νομικός σύμβουλος, προτού εργαστεί στο Κογκρέσο, κυρίως για τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή James Inhofe, που αμφισβητεί πως ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Ως λομπίστας, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων των τομέων του άνθρακα και του ουρανίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης