Διεθνή

Malmstrom: Η ΕΕ είναι πρόθυμη να συμπεριλάβει όλα τα βιομηχανικά προϊόντα στις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Malmstrom: Η ΕΕ είναι πρόθυμη να συμπεριλάβει όλα τα βιομηχανικά προϊόντα στις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Η Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, δήλωσε ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να συμπεριλάβει στις εμπορικές συζητήσεις με τις ΗΠΑ όλα τα βιομηχανικά προϊόντα, όπως τα αυτοκίνητα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για το εύρος των εμπορικών διαπραγματεύσεών τους, αλλά η ΕΕ δεν θα συμπεριλάβει τη γεωργία στις συνομιλίες, δήλωσε σήμερα (9/1/2019) η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, σε δημοσιογράφους.
Η Malmstrom δήλωσε ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να συμπεριλάβει στις συζητήσεις όλα τα βιομηχανικά προϊόντα, όπως τα αυτοκίνητα.
«Έχουμε καταστήσει αρκετά σαφές ότι τα γεωργικά προϊόντα δεν θα συμπεριληφθούν», δήλωσε η Malmstrom, αν και οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε αυτό το θέμα.
Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, και πριν από μια συνάντηση με ηγέτες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας για τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), η Malmstrom δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία διαβεβαίωση ότι η αμερικανική έκθεση για δασμούς στα αυτοκίνητα θα τεθεί σε αναμονή κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επηρεαστεί από τέτοιους δασμούς κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.
Όπως ανέφερε η ίδια, η ΕΕ βρίσκεται στα τελικά στάδια της προετοιμασίας των εντολών της για τις συνομιλίες, ανέφερε.
Οι συζητήσεις σχετικά με τη μεταρρύθμιση των κανόνων του ΠΟΕ έχουν εστιαστεί στη διαφάνεια και στους τρόπους αντιμετώπισης των ανησυχιών σχετικά με τις κινεζικές εμπορικές πρακτικές.
«Δεν συγκροτούμε συνασπισμό εναντίον της Κίνας.
Ανησυχούμε για πολλές από τις κινεζικές πρακτικές», δήλωσε η Malmstrom.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης