Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Μέσω των μπαμπού... η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής για το Μαλάουι

Μέσω των μπαμπού... η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής για το Μαλάουι
Τα μπαμπού συγκαταλέγονται στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στον κόσμο
Από το σημαντικότερο πρόβλημα της ανθρωπότητας που παίρνει όσο περνάει ο καιρός, τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος είναι ο έλεγχος της κλιματικής αλλαγής.
Η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος προκύπτει από συλλογικές δράσεις ηγετών, κυβερνήσεων, βιομηχανιών και πολιτών
Μια ακόμη λύση που προτείνεται έχει το όνομα μπαμπού.
Τα μπαμπού συγκαταλέγονται στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στον κόσμο και στην Δημοκρατία του Μαλάουι, ενδείκνυνται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Ειδικότερα, τα γιγαντιαία ξυλώδη μπαμπού μπορούν να απομονώσουν τον άνθρακα, συμβάλλοντας στη συγκράτηση της κλιματικής αλλαγής.

45

Είναι ένα από τα πολλά δέντρα και τα φυτά που μπορούν να αποφέρουν οφέλη για τους ανθρώπους, αλλά και την αποκατάσταση της γης.

Παράλληλα, το Μαλάουι είναι ένα από τα 27 έθνη σε ολόκληρη την Αφρική που έχουν δεσμευτεί να αποκαταστήσουν πάνω από 100 εκατομμύρια εκτάρια υποβαθμισμένων και αποψιλωμένων τοπίων στο πλαίσιο της Αφρικανικής Πρωτοβουλίας Αποκατάστασης Τοπίου (AFR100).
Μόνο το Μαλάουι έχει δεσμευτεί να αποκαταστήσει έως το 2030 4,5 εκατομμύρια εκτάρια (11 εκατομμύρια στρέμματα) υποβαθμισμένων εκτάσεων, σχεδόν το ήμισυ της συνολικής έκτασης του εδάφους του.
Μάλιστα, άλλες εταιρείες όπως οι επιχειρήσεις Green Pots Enterprises της Κένυας, έχουν ξεκινήσει πλήρως ολοκληρωμένες επιχειρήσεις μπαμπού, διαχείριση φυτωρίων και φυτείες μπαμπού, καθώς και εργοστάσιο επεξεργασίας μπαμπού για ενεργειακά προϊόντα, χαρτί και πολτό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης