Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Υποχρέωση μηνιαίας καταβολής 4,5 εκατ. ευρώ από ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ για συνέχιση ηλεκτροδότησης

Υποχρέωση μηνιαίας καταβολής 4,5 εκατ. ευρώ από ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ για συνέχιση ηλεκτροδότησης

H διοίκηση της ΛΑΡΚΟ δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει την παραγωγή της εταιρίας περιορίζοντας τις δαπάνες για ηλεκτρική ενέργεια και θα αποπληρώνει κανονικά τις τρέχουσες καταναλώσεις

Ένα βήμα πριν την υπογραφή νέας συμφωνίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται η ΔΕΗ με τη ΛΑΡΚΟ αφού μετά και τη σημερινή μαραθώνια διαπραγμάτευση φαίνεται ότι έχει βρεθεί κοινός τόπος και απομένει όσα συμφωνήθηκαν προφορικά να αποτυπωθούν και να υπογραφούν από τις δυο πλευρές.
Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των δυο επιχειρήσεων που διήρκεσαν δυο ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν σε κατ΄αρχήν συμφωνία, η οποία θα διατυπωθεί γραπτώς από τους νομικούς και αναμένεται σήμερα (9/1) να υπογραφεί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από τρεισήμισι ώρες συζητήσεων η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει την παραγωγή της εταιρίας, περιορίζοντας τις δαπάνες για ηλεκτρική ενέργεια και θα αποπληρώνει κανονικά τις τρέχουσες καταναλώσεις.
Από την πλευρά της η διοίκηση της ΔΕΗ δεν θα ενεργοποιήσει την άρση της εκπροσώπησης που είχε κοινοποιήσει στον ΑΔΜΗΕ και την οποία έχει παγώσει λόγω των εν εξελίξει διαβουλεύσεων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της νέας σύμβασης προμήθειας που θα πρέπει να υπογραφεί μεταξύ των δυο εταιριών, αφού η προηγούμενη σύμβαση έχει καταγγελθεί από τη ΔΕΗ.
Η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να αναλάβει και εγγράφως δεσμεύσεις για την καταβολή των τρεχουσών υποχρεώσεών της, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η ηλεκτροδότηση της βιομηχανίας παραγωγής νικελίου που ως γνωστόν έχει χρέη άνω των 300 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του worldenergynews, η ΛΑΡΚΟ καλείται να καταβάλει ποσό της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα στη ΔΕΗ στο πλαίσιο της συμφωνίας.
Βασικός όρος της σύμβασης - συμφωνίας που ενδεχομένως να ανακοινωθεί επισήμως ακόμη και σήμερα είναι η παροχή εγγυήσεων για την αποπληρωμή της τρέχουσας κατανάλωσης ρεύματος, κάτι που προϋποθέτει και την μείωση του όγκου της παραγωγής νικελίου από την ΛΑΡΚΟ.
Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν ότι πέρα από την διασφάλιση πως δεν θα δημιουργούνται νέα χρέη, θα υπάρχει πρόβλεψη και για την σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών που έχουν συσσωρευθεί τα προηγούμενα χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει δώσει τελική προθεσμία έως την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου πριν προχωρήσει στην άρση της εκπροσώπησης της εταιρείας που θα οδηγούσε στην διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων.
Η προηγούμενη σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών τον Ιούνιο του 2017

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης