Περιβάλλον

E.ON και Clever ετοιμάζουν σταθμούς ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις σκανδιναβικές χώρες

tags :
E.ON και Clever ετοιμάζουν σταθμούς ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις σκανδιναβικές χώρες

Τα 48 σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν στη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία και αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο έτος

Η γερμανική εταιρία ενέργειας E.ON και η Δανέζικη Clever A/S έχουν δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση (50-50) για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης υψηλής ταχύτητας για ηλεκτρικά οχήματα σε πόλεις όλης της Σκανδιναβίας, ανακοίνωσε η E.ON την Τρίτη 8/1/2019.
Τα 48 σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν στη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία και αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο έτος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της E.ON θα λειτουργούν από την κοινοπραξία, και τρίτους προμηθευτές.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ελπίζουν ότι η αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη θα τους επιτρέψει να πουλήσουν περισσότερη ενέργεια, οδηγώντας τους στον τομέα των πολύ γρήγορων σημείων φόρτισης όπου οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μπορούν να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους μέσα σε λίγα λεπτά.
Οι σταθμοί θα προσφέρουν ισχύ άνω των 150 κιλοβάτ (kW), που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους μπορούν να επαναφορτιστούν πλήρως σε 15-20 λεπτά.
Ορισμένοι ανταγωνιστές τους έχουν αρχίσει πρόσφατα να δοκιμάζουν σταθμούς χωρητικότητας μέχρι 450 kW.
Τα οικονομικά στοιχεία του εγχειρήματος, το οποίο ακολουθεί μια αρχική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών στα τέλη του 2017 δεν έγινα γνωστά.
Σε όλη την Ευρώπη, η E.ON λειτουργεί περίπου 3.000 σημεία φόρτισης, εκ των οποίων τα 800  βρίσκονται στη Γερμανία.
Υπήρχαν περισσότερα από 16.100 δημόσια σημεία φόρτισης στη Γερμανία στο τέλος του 2018, σύμφωνα με την ομάδα του κλάδου BDEW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης