Πετρέλαιο

Η Τουρκία αρχίζει και πάλι τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν

Η Τουρκία αρχίζει και πάλι τις εισαγωγές πετρελαίου  από το Ιράν
Μετά την απαλλαγή από τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Η Τουρκία επανέλαβε τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν μετά από διακοπή ενός μηνός το Νοέμβριο, όταν  επιβλήθηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις για το Ιράν, ανέφεραν οι εμπορικές και ναυτιλιακές πηγές στο Reuters.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν στην Τουρκία και άλλες χώρες απαλλαγές από τις εισαγωγές στις αρχές Νοεμβρίου.
Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έχει επιτραπεί να πάρει 3 εκατομμύρια τόνους ετησίως, που ισοδυναμούν με περίπου 60.000 βαρέλια ημερησίως (bpd), στο πλαίσιο της απαλλαγής.
Η Τουρκία εισήγαγε περίπου 200.000 bpd ιρανικού αργού πριν το 2018 όταν η  Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία του 2015 και θα επαναφέρει κυρώσεις.
Η Τουρκία είχε μειώσει τις εισαγωγές της από το Ιράν τους μήνες πριν από την έναρξη των κυρώσεων στις αρχές Νοεμβρίου. Οι εισαγωγές της μηδενίσθηκαν το Νοέμβριο.
Αλλά τον Δεκέμβριο η Τουρκία παρέλαβε από δύο δεξαμενόπλοια  ιρανικό αργό, που αντιστοιχεί σε περίπου 54.000 bpd κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ναυτιλιακή και εμπορική πηγή.
Το πετρελαιοφόρο Solan παρέδωσε στο λιμάνι του Aliaga, ενώ το Sea Topaz I στο Tutunciftlik.
Τον Ιανουάριο, η Τουρκία πρόκειται να παραλάβει φορτίο από το ιρανικό πετρελαιοφόρο Sinopa, σύμφωνα με το Refinitiv Eikon.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης