Φυσικό Αέριο

Putin: Ενισχύεται η ενεργειακή ασφάλεια της Ρωσίας – Πρεμιέρα για το πρώτο FSRU της χώρας

Putin: Ενισχύεται η ενεργειακή ασφάλεια της Ρωσίας – Πρεμιέρα για το πρώτο FSRU της χώρας
"Τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει μεγάλη προσοχή στον ενεργειακό εφοδιασμό της περιοχής στο σύνολό της, ακόμη και σε σχέση με τα σχέδια της ΕΕ για την απομάκρυνση των χωρών της Βαλτικής από το ενεργειακό πεδίο της Ρωσίας", δήλωσε ο Putin
Ο πρόεδρος Vladimir Putin άνοιξε την πρώτη μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)  της Ρωσίας  την Τρίτη 8/1/2019, τονίζοντας ότι ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
Το FSRU Marshal Vasilevskiy  βρίσκεται στο Καλίνινγκραντ, μεταξύ των  μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πολωνία και την Λιθουανία, από τη ρωσική εταιρία ενέργειας Gazprom (GAZP.MM) προκειμένου να παρακάμψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της Λιθουανίας σε περίπτωση διακοπής της διαμετακόμισης.
Η απόφαση της Μόσχας να δημιουργήσει το FSRU ήταν εν μέρει για να μειώσει τους κινδύνους διαμετακόμισης φυσικού αερίου στο Καλίνινγκραντ, που φιλοξενεί βάση για το Βαλτικό Στόλο, καθώς η ΕΕ εντείνει τις προσπάθειές της για να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία, ανέφερε ένα δημοσιευμένο από το Κρεμλίνο αντίγραφο της ομιλίας του Putin.
"Τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει μεγάλη προσοχή στον ενεργειακό εφοδιασμό της περιοχής στο σύνολό της, ακόμη και σε σχέση με τα σχέδια της ΕΕ για την απομάκρυνση των χωρών της Βαλτικής από το ενεργειακό πεδίο της Ρωσίας", δήλωσε ο Putin.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Alexei Miller, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι οι παραδόσεις στο Καλίνινγκραντ από τη Λιθουανία είχαν σταματήσει εντελώς την Τρίτη και αντικαταστάθηκαν με φυσικό αέριο από το FSRU.
Το FSRU, το πρώτο στο είδος του στη Ρωσία, το οποίο έφτασε από τη Σιγκαπούρη τον περασμένο μήνα με φορτίο στο πλοίο, μπορεί να παράσχει στο Καλίνινγκραντ 2,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, σύμφωνα με την Gazprom.
Το LNG παραδίδεται από δεξαμενόπλοια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να παραδοθεί σε πολλές αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης