Περιβάλλον

Ηλεκτρικά θα είναι τα αστικά λεωφορεία μέχρι το 2040 στην Καλιφόρνια - Τι ισχύει μέχρι το 2029

Ηλεκτρικά θα είναι τα αστικά λεωφορεία μέχρι το 2040 στην Καλιφόρνια - Τι ισχύει μέχρι το 2029
Ο νέος κανόνας αναμένεται να απαιτήσει την παραγωγή και την αγορά περισσότερων από 14.000 νέων λεωφορείων μηδενικών εκπομπών
Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού πλέον οι μέρες των λεωφορείων που κινούνται με ντίζελ ή φυσικό αέριο στην Καλιφόρνια. Το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια ψήφισε έναν νέο κανόνα που υποχρεώνει τους οργανισμούς μαζικής μεταφοράς να αγοράζουν 100% ηλεκτρικά λεωφορεία.
Ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι τα δρομολόγια δημόσιας συγκοινωνίας θα πρέπει να εκπληρώνονται μόνο από ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το 2040.
Ο νέος κανόνας αναμένεται να απαιτήσει την παραγωγή και την αγορά περισσότερων από 14.000 νέων λεωφορείων μηδενικών εκπομπών.
Ο κανόνας ισχύει για όλα τα αστικά λεωφορεία.
Τα σχολικά και τα πούλμαν δεν καλύπτονται από τη διάταξη.
Από το 2023, οι μεγάλες εταιρείες μεταφορών θα πρέπει να αγοράζουν ηλεκτρικά λεωφορεία σε ποσοστό 25%, με τις μικρές εταιρείες να έχουν μερικά επιπλέον χρόνια για αυτόν τον στόχο, και στη συνέχεια 50% μέχρι το 2026.
Μέχρι το 2029, οι οργανισμοί δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν λεωφορείο που δεν είναι ηλεκτρικό.
Υπενθυμίζεται ότι η Καλιφόρνια προχωρά σε πολλές ενέργειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Στην αμερικανική πολιτεία, ένα ποσοστό χρηματοδότησης για τα ηλεκτρικά λεωφορεία προέρχεται από το φόρο φυσικού αερίου και τα προγράμματα κοινής ωφέλειας της πολιτείας για την αναβάθμιση όλων των υποδομών ηλεκτρικής φόρτισης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης