Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

INSEAD: Μεγαλύτερη σφαγή στις αγορές θα αναγκάσει τον Trump να κλείσει συμφωνία με την Κίνα

INSEAD: Μεγαλύτερη σφαγή στις αγορές θα αναγκάσει τον Trump να κλείσει συμφωνία με την Κίνα
Ο Pushan Dutt, καθηγητής στο INSEAD, υποστηρίζει ότι εάν η πτώση στις αγορές συνεχιστεί ο Trump θα αναγκαστεί να συνάψει εμπορική συμφωνία την Κίνα
Την εκτίμηση ότι αν και είναι απίθανο ΗΠΑ και Κίνα να καταλήξουν σε συμφωνία εντός της «ανακωχής» 90 ημερών, περαιτέρω πτώση στις αγορές θα αναγκάσει τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να κλείσει συμφωνία, εκφράζει ο Pushan Dutt, καθηγητής στο INSEAD business school.
«Ο Trump συνδέει το πολιτικό του μέλλον τον Dow Jones και το καλύτερο σενάριο για τις συνομιλίες είναι να συνεχιστεί η πτώση, κάτι που θα δημιουργήσει τις… κατάλληλες συνθήκες για τη σύναψη συμφωνίας, για λόγους πολιτικής» δήλωσε στο CNBC.
Ωστόσο, ο Dutt επεσήμανε ότι ΗΠΑ και Κίνα αποκλείεται να καταλήξουν σε ολοκληρωμένη συμφωνία στο τέλος της 90 ημερών «ανακωχής».
Κατά συνέπεια αναμένεται να επιτευχθεί μια μικρότερη συμφωνία.
«Διαπραγματεύονται για πολύ πολύπλοκα και δύσκολα θέματα.
Η συζήτηση δεν γίνεται: θα αγοράσω λίγο περισσότερη σόγια για φυσικό αέριο και που θα μου δώσει πρόσβαση στην αγορά και αυτοκίνητα» επεσήμανε ο Dutt.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά από τα θέματα που είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι βασικά για την εθνική στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας.
Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι «η Κίνα θα κάνει κάποιες μικρές παραχωρήσεις όπως έκανε και στο παρελθόν είτε στη μεταφορά τεχνολογίας είτε στην πνευματική ιδιοκτησία, είτε στην πρόσβαση σε αγαθά και ενέργεια.
Αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση του Trump να δηλώσει ότι νίκησε και τελικά να συνεχίσει».

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης