Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άτυπη συνάντηση 7 υπουργών Ενέργειας του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής στο Αμπού Ντάμπι

Άτυπη συνάντηση 7 υπουργών Ενέργειας του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής στο Αμπού Ντάμπι
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής του ΟΠΕΚ για την παρακολούθηση της υλοποίησης της συμφωνίας στις 21-22 Ιανουαρίου.
Ανεπίσημη συνάντηση μεταξύ επτά υπουργών Ενέργειας αραβικών κρατών-μελών του ΟΠΕΚ συγκάλεσε για σήμερα (13/1) ο γ.γ. του Οργανισμού Mohammed Barkindo, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι.
Η συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), του Ομάν, της Αλγερίας και του Ιράκ, θα πραγματοποιηθεί πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής του ΟΠΕΚ για την παρακολούθηση της υλοποίησης της συμφωνίας στις 21-22 Ιανουαρίου στη Βιέννη.
Την επιτροπή συγκάλεσαν οι συμπροεδρεύουσες χώρες, Κουβέιτ και Ρωσία, με στόχο τη δημιουργία μηχανισμού για την παρακολούθηση της εφαρμογής της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Υπενθυμίζεται, ότι τον Νοέμβριο του 2016 τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να μειώσουν την συνολική παραγωγή πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, στα 32,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το α΄ εξάμηνο του 2017.
Στις 10 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚ και 11 κράτη μη μέλη του Οργανισμού συμφώνησαν στη μείωση από την πλευρά των δεύτερων και της δικής τους συνολικής παραγωγής πετρελαίου κατά 558.000 βαρέλια την ημέρα, με τη Ρωσία να δεσμεύεται για μείωση της τάξης των 300.000 βαρελιών την ημέρα από τον Ιανουάριο του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης