Διεθνή

Powell: Η Fed δεν θα βιαστεί με τις αυξήσεις επιτοικίων - Όλα εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας

tags :
Powell: Η Fed δεν θα βιαστεί με τις αυξήσεις επιτοικίων - Όλα εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας
Η Fed μπορεί να μειώσει τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που έχει στον ισολογισμό της, εάν το κρίνει απαραίτητο
Εξαιρετικά υποστηρικτικός για τη Wall Street εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, καθώς έστειλε το μήνυμα ότι η τράπεζα από τη μία πλευρά δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων και από την άλλη ότι είναι πρόθυμη ακόμη και να μειώσει τις πωλήσεις ομολόγων που έχει στην κατοχή της.
Όπως υπογράμμισε ο Jerome Powell «η Fed διατηρεί την υπομονή της, αυτό που παρακολουθεί είναι πώς εξελίσσεται η οικονομία και είναι πάντα έτοιμη ακόμη και να αλλάξει ρότα στη νομισματική της πολιτική».
Προσέθεσε, ακόμη, ότι η τράπεζα έχει και Plan B αναφορικά με τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, καθώς μπορεί να υπάρξει περιορισμός τους εάν κριθεί ότι με αυτήν την κίνηση προκαλούνται προβλήματα στις αγορές.
Εμφανίστηκε αρκετά απογοητευμένος από την πτωτική πορεία των δεικτών μεταποίησης για την αμερικανική οικονομία, τονίζοντας ότι η Fed παρακολουθεί στενά τους δείκτες ISM, ενώ εκτίμησε ότι τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία δεν δημιουργούν ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Όσο για την κόντρα του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο κ. Powell ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί εάν του το ζητήσει ο  Donald Trump, πρσοθέτοντας ότι δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση μαζί του στο άμεσο μέλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης