Εξοικονόμηση

Λειτουργία ξενοδοχείου της Σκωτίας με μπαταρία ιόντων λιθίου - Εξοικονόμηση 25.000 δολ. ετησίως

Λειτουργία ξενοδοχείου της Σκωτίας με μπαταρία ιόντων λιθίου - Εξοικονόμηση 25.000 δολ. ετησίως

Η Σκωτία φιλοξενεί το 25% των υπεράκτιων αιολικών πόρων της Ευρώπης

Ένα ξενοδοχείο στη Σκωτία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου για να συνδράμει στις λειτουργίες του.
Το ξενοδοχείο Edinburgh Park που διαθέτει 200 δωμάτια δοκιμάζει την μπαταρία 100 KW με στόχο την καλύτερη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας.
Η μπαταρία ζυγίζει περίπου πέντε μετρικούς τόνους και διαρκεί δύο ώρες για να φορτιστεί πλήρως.
Η μεγάλη εταιρεία ΕΟΝ προμήθευσε και εγκατέστησε την τεχνολογία της μπαταρίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο τόπος του Εδιμβούργου επελέγη για να δοκιμάσει την μπαταρία καθώς «η Σκωτία είναι ένας μεγάλος παραγωγός ανανεώσιμης πηγής ενέργειας».
Σύμφωνα με την ΕΟΝ, η συγκεκριμένη εγκατάσταση αναμένεται να εξοικονομήσει 25,345 δολ. ενέργειας σε ετήσια βάση και αν στεφθεί με επιτυχία, θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
«Με την προσθήκη της ευελιξίας στην αποθήκευση της μπαταρίας μπορούμε να βοηθήσουμε την Whitbread να αναβαθμιστεί για την άντληση ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο όταν οι τιμές είναι χαμηλές, αποθηκεύοντας αυτήν την ενέργεια για χρήση σε ώρες αιχμής και έχοντας την δυνατότητα να την πουλήσετε πάλι στο δίκτυο για να συμβάλουμε στην εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης στο δίκτυο», ανέφερε ο Richard Oakley, διευθυντής λογαριασμών πελατών της E.ONγειας σε ετήσια βάση και αν στεφθεί με επιτυχία, θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σκωτίας, η χώρα φιλοξενεί το 25% των υπεράκτιων αιολικών πόρων της Ευρώπης. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν περισσότερες από 58.000 θέσεις εργασίας με αντικείμενο τον άνθρακα και την ανανεώσιμη ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης