Πετρέλαιο

Σε χαμηλό πέντε ετών οι αποστολές πετρελαίου του ΟΠΕΚ στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο

tags :
Σε χαμηλό πέντε ετών οι αποστολές πετρελαίου του ΟΠΕΚ στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο

Τα πετρελαϊκά φορτία που αναχωρούν από τις χώρες του ΟΠΕΚ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν τον περασμένο μήνα σε 1,63 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), από 1,80 εκατομμύρια bpd το Νοέμβριο και 1,78 εκατομμύρια bpd τον Οκτώβριο

Τα φορτία αργού του ΟΠΕΚ που αναχώρησαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον πέντε ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon και της Kpler.
Τα πετρελαϊκά φορτία που αναχωρούν από τις χώρες του ΟΠΕΚ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν τον περασμένο μήνα σε 1,63 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), από 1,80 εκατομμύρια bpd το Νοέμβριο και 1,78 εκατομμύρια bpd τον Οκτώβριο.
Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος παραγωγός ΟΠΕΚ, και αρκετοί άλλοι περιόρισαν τις προμήθειες μπροστά στην αυξανόμενη παραγωγή και τα αποθέματα των ΗΠΑ, αναφέρουν οι αναλυτές.
"Κάποια από αυτά ήταν μια μείωση στην παραγωγή του ΟΠΕΚ", δήλωσε ο Andy Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον. «Αντιμετωπίζουν όμως τον ανταγωνισμό από το σχιστολιθικό των ΗΠΑ και την καναδική παραγωγή».
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να μειώσουν την παραγωγή αργού από το μήνα αυτό κατά 1,2 εκατομμύρια μονάδες βάσης, ακολουθώντας μια στρατηγική στήριξης των τιμών όταν οι προμήθειες υπερκεράσουν τη ζήτηση.

Οι συνολικές αντλήσεις

Ο ΟΠΕΚ άντλησε 32,68 εκατομμύρια bpd τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, μειωμένα κατά 460.000 bpd από το Νοέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι ορισμένα μέλη προχώρησαν στην μείωση των προμηθειών πριν από την πρόσφατη συμφωνία.
"Ιστορικά, η Σαουδική Αραβία χρησιμοποίησε τις ροές εξαγωγών αργού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια μέθοδο σηματοδότησης των προθέσεων του Βασιλείου, δεδομένης της διαφάνειας της αγοράς των ΗΠΑ", δήλωσε ο Reid I'Anson, οικονομολόγος στο Kpler.

Οι παραδόσεις

Τα πλοία τον περασμένο μήνα μετέφεραν περίπου 534.000 bpd από τη Σαουδική Αραβία στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 632.000 bpd το Νοέμβριο. Η Αλγερία έστειλε 10.000 bpd, μειωμένα κατά 94.000 bpd, και η Νιγηρία έστειλε 103.000 bpd, μειωμένα κατά 48.000 bpd, σύμφωνα με τον Kpler.
Μια σημαντική εξαίρεση ήταν το Ιράκ, το οποίο έστειλε 295.000 bpd στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 140.000 bpd από τον Νοέμβριο.
Οι αποστολές από τη Βενεζουέλα αυξήθηκαν κατά 22.738 bpd.
Η άνοδος της παραγωγής σχιστολιθικού στις ΗΠΑ και η αύξηση των αποθεμάτων οδήγησαν επίσης στην αύξηση εισαγωγής εισαγόμενο αργού. Τα εμπορικά αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 441 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Δεκεμβρίου, από 394 εκατομμύρια βαρέλια στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ των Η.Π.Α.
"Η αύξηση των αποθεμάτων συνέβαλε στη μείωση της ζήτησης για εισαγωγές", δήλωσε ο Gene McGillian, αντιπρόεδρος της έρευνας αγοράς στην Tradition Energy στο Stamford του Connecticut. "Θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη χαμηλότερες εισαγωγές από τον ΟΠΕΚ".


 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης