Τελευταία Νέα
Ενέργεια

FED: Αρνητικές προοπτικές "βλέπουν" τα στελέχη των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών

tags :
FED: Αρνητικές προοπτικές

Περισσότερα από τα μισά στελέχη δήλωσαν ότι αναμένουν χαμηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2019

Αρνητικές ειναι οι προοπτικές σύμφωνα με τις προβλέψεις των ανώτερων στελεχών των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά από το 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 3/1/2019 από την Federal Reserve Bank of Dallas.
Η έρευνα  για το συναίσθημα των ανώτερων εκτελεστικών στελεχών μειώθηκε σε -10 από 47 το προηγούμενο τρίμηνο, την πρώτη αρνητική ανάγνωση από τις αρχές του 2016, όταν οι τιμές αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν στα 26 δολάρια το βαρέλι.
Περισσότερα από τα μισά στελέχη δήλωσαν ότι αναμένουν χαμηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2019.
Ωστόσο, τα στελέχη προβλέπουν ότι το αργό πετρέλαιο στις Η.Π.Α. θα βρίσκεται έως το τέλος του έτους γύρω στα 60 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές.
Οι μάνατζερς χρησιμοποιούν μια τιμή από $ 50 έως $ 64,99 ανά βαρέλι για προγραμματισμό, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη στις 12-20 Δεκεμβρίου.
Μόνο το 9% δήλωσαν ότι σχεδιάζουν με τιμή ανά βαρέλι κάτω από τα 50 δολάρια για το έτος.
Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς West Texas Intermediate Broker διαπραγματεύθηκε περίπου 46,61 δολάρια την Πέμπτη 3/1/2019 το πρωί.
"Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ότι είμαστε σε μια άλλη παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών", ανέφερε διευθυντής έρευνας και παραγωγής στο Reuters. "Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσω είναι να σταματήσω να ξοδεύω χρήματα".
Αν και οι επιχειρήσεις εξερεύνησης και παραγωγής δέχθηκαν έντονη πίεση από τους επενδυτές τον περασμένο χρόνο για να ισορροπήσουν  τους ισολογισμούς, να ελέγξουν τις δαπάνες και να επιστρέψουν χρήματα στους μετόχους μέσω μερισμάτων ή επαναγοράς μετοχών, μόνο το 7% των στελεχών δήλωσε ότι ο κορυφαίος στόχος τους ήταν να επιστρέψουν κεφάλαια στους μετόχους.
Εν τω μεταξύ, το 46% δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος του 2019 ήταν να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Οι εταιρείες εξυπηρέτησης, οι οποίες χειρίζονται γεωτρήσεις και υδραυλικά  fracturing στις πετρελαιοπηγές, είχαν μια πιο αισιόδοξη προοπτική από τις επιχειρήσεις εξερεύνησης και παραγωγής.
Σχεδόν το 58% των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ανέφεραν μεγαλύτερη αβεβαιότητα.
Στέλεχος σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών χαρακτήρισε την πρόσφατη πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου, η οποία έφτασε τα 76 δολάρια το βαρέλι τον Οκτώβριο πριν από την πτώση κατά $ 30, ώς  ένα «χτύπημα στην εμπιστοσύνη».
Στην έρευνα συμμετείχαν στελέχη από 104 εταιρείες που ασχολούνται με δραστηριότητες εξερεύνησης και παραγωγής και 63 που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πετρελαϊκών υπηρεσιών. Η Dallas Fed καλύπτει το Τέξας, το νότιο Νέο Μεξικό και τη βόρεια


 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης