Σερβία:«Πράσινο φως» στην EPS για την κατασκευή του πρώτου αιολικού πάρκου της

tags :
Σερβία:«Πράσινο φως» στην EPS για την κατασκευή του πρώτου αιολικού πάρκου της
Η Σερβία, έχει ως στόχο να εξασφαλίσει το 27% της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020.
Η Σερβική εταιρεία ηλεκτρισμού EPS ανακοίνωσε  την Πέμπτη 3/1/2018 ότι είχε λάβει το «πράσινο φως» από τις ρυθμιστικές αρχές για την κατασκευή αιολικού πάρκου 66 MW (MW) στην ανατολική πόλη Kostolac, το πρώτο αιολικό δυναμικό στο ενεργειακό της χαρτοφυλάκιο.
"Αναμένουμε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2019", ανέφερε σε δήλωση του ο διευθυντή της Milorad Grcic.
Την περασμένη χρονιά, η γερμανική κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW υπέγραψε συμφωνία δανείου ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ με την EPS για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του έργου, αξίας 97 εκατομμυρίων ευρώ.
Η κρατική EPS σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 4% σε 40 terrawatt/ώρα φέτος και να παράγει 38 εκατομμύρια τόνους άνθρακα, αυξημένους κατά 1,5% από το 2018.
Η Σερβία, η οποία παράγει το 70% της ενέργειας από άνθρακα και το υπόλοιπο από την υδροηλεκτρική ενέργεια, έχει ως στόχο να εξασφαλίσει το 27% της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020. Ο υπουργός ενέργειας της  χώρας δήλωσε  ότι θα έχει 500 MW εγκατεστημένης αιολικής δυναμικότητας έως το 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης