Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2018, στις 49,7 μονάδες

Κίνα: Συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2018, στις 49,7 μονάδες
Τα στοιχεία για την δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα αποδέιχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Την πρώτη της συρρίκνωση για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017 κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 49,7 μονάδες, έναντι 50,2 μονάδων τον Νοέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση του δέικτη στις 50,1 μονάδες.
Παράλληλα, τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την πτωτική τάση που κατέγραψε ο επίσημος δείκτης PMI της κυβέρνησης, ο οποίος υποχώρησε στις 49,4 μονάδες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζει να επηρεάζει τη ζήτηση στις επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου στην Ασία.
«Η εξωτερική ζήτηση παρέμεινε υποτονική εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που η εγχώρια ζήτηση αποδυναμώθηκε περισσότερο», σχολίασε ο διευθυντής μακροοικονομικής ανάλυσης της CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό ότι η κινεζική οικονομία μπορεί να βρεθεί υπό μεγαλύτερη καθοδική πίεση».
Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε πρόσφατα ότι οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα σημειώνουν προοδο, η κρατική εφημερίδα της Κίνας, «The People’s Daily» τόνισε ότι το Πεκίνο «δεν έχε δώσει, δεν παραδίδει και δεν πρόκειται ποτέ να δώσει» θέματα που αφορούν τα βασικά εθνικά συμφέροντα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης