Η Orsted παγώνει τα έργα αιολικής ενέργειας στην Ταϊβάν

Η Orsted παγώνει τα έργα αιολικής ενέργειας στην Ταϊβάν
Απέτυχε να κλείσει συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας
Η δανική ενεργειακή εταιρεία Orsted «παγώνει» τα νέα μεγάλα έργα στην Ταϊβάν μετά την αποτυχία της να υπογράψει μια συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για δύο υπεράκτιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας, ανακοίνωση η εταιρεία την Τετάρτη 2/1/2019.
Η Ταϊβάν, η οποία επιδιώκει να προσελκύσει επενδύσεις στην τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανέθεσε πέρυσι στην Orsted να εγκαταστήσει 900 MW (MW) αιολικής ενέργειας ανοικτής θάλασσας στα projects Changhua 1 και 2a, που θα ολοκληρωθούν το 2021.
Ωστόσο, η δανική εταιρεία δήλωσε ότι η προθεσμία για την υπογραφή ενός PPA με την ταϊβανική υπηρεσία Taipower για τα έργα έχει μείνει στα χαρτιά καθώς η αρχή Ενέργειας της Ταϊβάν δεν είχε εκδώσει άδεια εγκατάστασης.
"Θα θέσουμε τώρα  σε παύση και επανεξέταση όλων των δραστηριοτήτων του έργου μας, του χρονοδιαγράμματος και των δεσμεύσεων και συμβάσεων της εφοδιασμού, που είχαμε αναλάβει με την υπογραφή της PPA το 2018", δήλωσε ο Martin Neubert, επικεφαλής του offshore τμήματος του Orsted.
Η Ταϊβάν έχει μετατραπεί σε βασικό πεδίο μάχης για τις κορυφαίες εταιρείες αιολικής ενέργειας που αναζητούσαν ένα έδαφος στην Ασία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης