Επικαιρότητα

Προβλήματα στην υδροδότηση περιοχών των Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Προβλήματα στην υδροδότηση περιοχών των Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης παρακαλεί τους κάτοικους των περιοχών αυτών «να μην κάνουν χρήση του νερού της βρύσης μέχρι τον καθαρισμό του από τη θολότητα»
Προβλήματα στην υδροδότηση περιοχών των Χανίων προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια της νύκτας προκλήθηκε αύξηση της θολότητας του νερού στην πηγή της Αγυιάς και των υδρομαστεύσεων του Βαρυπέτρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, στις 2:30 τα ξημερώματα έγινε διακοπή τροφοδοσίας της πόλης των Χανίων με νερό από το συγκρότημα της Αγυιάς και οι περισσότερες υδροδοτούμενες περιοχές καλύπτονται από τις δεξαμενές Βαντέ που τροφοδοτούνται πλέον από τις γεωτρήσεις μεγάλου βάθους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Ιδιαίτερα επηρεάστηκαν οι περιοχές της Νέας Χώρας που παίρνουν νερό από την Αγυιά και η Δεξαμενή του Βαρυπέτρου που καλύπτει τις περιοχές Βαρυπέτρου, Μυλωνιανών, Μαρμαρά, Λυγιδέ και Ποτιστηριών.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η περιοχή της Νέας Χώρας διασυνδέθηκε από τα ξημερώματα με τη δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη και, ήδη, τροφοδοτείται με καθαρό νερό από τις γεωτρήσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.
Επίσης, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αναφέρει ότι εκκενώνει την υδρομάστευση Βαρυπέτρου προς τη λίμνη της Αγυιάς και θα αρχίσει να τροφοδοτεί εκ νέου τη δεξαμενή μόλις εκλείψει η θολότητα.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης παρακαλεί τους κάτοικους των περιοχών αυτών «να μην κάνουν χρήση του νερού της βρύσης μέχρι τον καθαρισμό του από τη θολότητα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης