Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Υποχώρηση στην αγορά – Ο Trump απογοήτευσε τους επενδυτές

tags :
Wall Street: Υποχώρηση στην αγορά – Ο Trump απογοήτευσε τους επενδυτές
Ο S & P Energy Sector είχε απώλειες 0,48% στις 548 μονάδες
Η απογοήτευση των επενδυτών από την πρώτη συνέντευξη του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump αποτυπώθηκε στο ταμπλό της Wall Street σήμερα 12/1/2017 με τις μετοχές να καταγράφουν υποχώρηση.
«Νομίζω ότι είχαμε μερικές μετριοπαθής κινήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, και αυτό είναι εντάξει," δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στο Wunderlich Securities. "Έχουμε κάποια πολύ καλή είδηση? Τώρα χρειαζόμαστε τις λεπτομέρειες της πολιτικής."
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύονται περίπου 100 μονάδες χαμηλότερα το απόγευμα ET, με την Goldman Sachs συμβάλλοντας τις περισσότερες απώλειες.
Τελικά έκλεισε στις 19.891 μονάδες με υποχώρηση 0,32%.
Σε χαμηλά επίπεδα  κατά την διάρκεια της συνεδρίασης βρέθηκε, ο δείκτης blue-chips ο οποίος έχει υποχωρήσει πάνω από 180 μονάδες.
Ο S & P 500 υποχώρησε περίπου 0,21 %  στις 2270,44 μονάδες. Έντονες ήταν οι πιέσεις  στον χρηματοπιστωτικό τομέα ήταν τραπεζικών μετοχών.
Ο S & P Energy Sector είχε απώλειες 0,48% στις 548 μονάδες.
Το σύνθετο Nasdaq υποαπέδωσε με πτώση 0,29% στις 5547,49 μονάδες.
"Η συνέντευξη Τύπου του Donald Trump την Τετάρτη δεν ήταν αυτό που οι επενδυτές ήθελαν να ακούσουν, με τις δηλώσεις περί προστατευτισμού που δεν είναι ακριβώς φιλικές για την αγορά," επεσήμανε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής της αγοράς της Oanda.
Ο Trump προκάλεσε πιέσεις στη φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία οδήγησε  την υγειονομική περίθαλψη και τις μετοχές της βιοτεχνολογίας σε πτώση. Απέτυχε επίσης να παρέχει νέα στοιχεία σε τρεις από τις βασικές πολιτικές του: τη φορολογική μεταρρύθμιση, την απορρύθμιση σε ορισμένους τομείς της αγοράς και τα φορολογικά κίνητρα.
«Η αγορά έτρεξε ανοδικά μετά τις εκλογές με όχημα τις προοπτικές των χαμηλότερων εταιρικών και προσωπικών φόρων, τις δαπάνες υποδομής και άλλα μέτρα», δήλωσε ο Ernie Cecilia, CIO στο Bryn Mawr Trust. "Αλλά οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα των εν λόγω πολιτικών είναι επίσης πολύ σημαντικές."
Τα λεγόμενα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν την Πέμπτη 12/1/2017, με τα συμβόλαια του χρυσού να βρίσκονται έστω και για λίγο πάνω από 1.200 δολάρια ανά ουγγιά, ένα βασικό τεχνικό επίπεδο.
Οι τιμές των ομολόγων αυξήθηκαν, επίσης, με το σημείο αναφοράς απόδοσης του 10ετούς να μειώνεται 2,34 %και τη βραχυπρόθεσμη διετή απόδοση να διολισθαίνει 1,17%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης