Σε εξέλιξη το τέταρτο έργο αιολικής ενέργειας στην Αιθιοπία

Σε εξέλιξη το τέταρτο έργο αιολικής ενέργειας στην Αιθιοπία
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Αιθιοπία έχει τη δυνατότητα να παράγει 1.350.000 MW ηλεκτρικής ενέργειας από την αιολική ενέργεια
Την κατασκευή του τέταρτου αιολικού πάρκου στην Αιθιοπία ενέλαβε η κρατική υπηρεσία της χώρας (ΕΕΡ) που είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή έργων ηλεκτροπαραγωγής και την παραγωγή ενέργειας.
Το συνολικό έργο κατασκευής του έργου Aysha II Wind Farm της Αιθιοπίας, ύψους 120 MW, υπερβαίνει το 20%, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων EEP που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2018.
Η έκθεση ανέφερε παράλληλα ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τις μελέτες και τις αναλύσεις του εδάφους, τη μικρορύθμιση της υδρολογίας, το σχεδιασμό, τη διάνοιξη υπόγειων υδάτων και άλλες συναφείς δραστηριότητες.
Το έργο αιολικού πάρκου θα έχει 48 ανεμογεννήτριες, το καθένα με παραγωγική ικανότητα των 2,5 MW.

66


Η κατασκευή του Aysha II ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 στην περιοχή Shenelle της περιφέρειας της Σομαλίας της Αιθιοπίας, περίπου 700 χιλιόμετρα ανατολικά της Αντίς Αμπέμπα. Η Exim Bank of China κάλυψε το 85% του έργου των 257,3 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας.
Η Αιθιοπία παράγει σήμερα συνολικά 324 MW ηλεκτρικής ενέργειας από τρία διαφορετικά αιολικά πάρκα. Πρόκειται για αιολικό πάρκο Adama που παράγει 51 MW. Τα αιολικά πάρκα Adama II και Ashegoda που παράγουν 153 MW το καθένα.
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Αιθιοπία έχει τη δυνατότητα να παράγει 1.350.000 MW ηλεκτρικής ενέργειας από την αιολική ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης