Τελευταία Νέα

Σειρά παραγγελιών έχει δεχτεί η Vestas για αιολικά έργα σε Νορβηγία και Κίνα

Σειρά παραγγελιών έχει δεχτεί η Vestas για αιολικά έργα σε Νορβηγία και Κίνα
Ενισχυμένη η παρουσία της Vestas στην παγκόσμια αγορά
Σειρά παραγγελιών έχει δεχτεί η Vestas για αιολικά έργα σε Νορβηγία και Κίνα.
Ειδικότερα, η δανική εταιρεία εξασφάλισε στη Νορβηγία μια παραγγελία για ορισμένα αιολικά έργα που θα διαθέτουν διαφορετικές παραλλαγές στροβίλων 4 MWαπό το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της.
Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των ανεμογεννητριών, καθώς και μια 5ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών Active Output Management 5000 (AOM 5000) και τη λύση SCADA VestasOnline Business, μια ξεχωριστή δήλωση που διαβάζεται.
Η Vestas δεν διευκρίνισε τις λεπτομέρειες των έργων ή το όνομα του πελάτη.
«Χρησιμοποιώντας την ευελιξία της πλατφόρμας των 4 MW, οι στρόβιλοι θα εξασφαλίσουν έναν παράγοντα υψηλής χωρητικότητας και θα μεγιστοποιήσουν την παραγωγή ενέργειας σε μια εξατομικευμένη διαμόρφωση βασισμένη στις ειδικές συνθήκες ανέμου των τόπων», ανέφερε.
Η εγκατάσταση τουρμπίνας αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και το 2021.

219 MW από την Κίνα
Η Vestas έλαβε επίσης δύο χωριστές παραγγελίες συνολικού ύψους 219 MW από δύο πελάτες στην Κίνα.
Σε ξεχωριστή δήλωση, η εταιρεία δήλωσε ότι εξασφάλισε μια παραγγελία 200 MW, η οποία περιελάμβανε 2 ανεμογεννήτριες πλατφόρμας 2 MW από τον μακροπρόθεσμο πελάτη της Hanas για το έργο Fengjigou στην επαρχία Ningxia της Κίνας, αυξάνοντας τη συνολική πρόσληψή της από τον μεγαλύτερο πελάτη της στην Κίνα έως 1,4 GW.
Η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης μια συμφωνία υπηρεσίας AOM 4000 διάρκειας δύο ετών. Η παράδοση και η θέση σε λειτουργία των στροβίλων αναμένεται να ξεκινήσουν από το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Η δεύτερη τάξη αφορά μονάδες ισχύος 4 MW συνολικής ισχύος 19 MW και τοποθετήθηκε από μία από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας, την State Power Investment Corporation (SPIC).
Η σειρά περιλαμβάνει μια συμφωνία υπηρεσίας AOM 4000 πενταετούς διάρκειας, καθώς και τη λύση SCADA της VestasOnline Business. Η παράδοση και η θέση σε λειτουργία του έργου αναμένονται το τρίτο τρίμηνο του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης