Επικαιρότητα

Τσίπρας: Ψάχνω ημερομηνία για εκλογές τον Οκτώβριο του 2019

Τσίπρας: Ψάχνω ημερομηνία για εκλογές τον Οκτώβριο του 2019
Αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία εμφανίζεται για ακόμα μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας
Την πρόθεση του να εξαντλήσει την κυβερνητική του θητεία και τελικά οι εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019 επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου κι αφού άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
«Ψάχνω ημερομηνία για εκλογές τον Οκτώβριο» ήταν η ακριβής του δήλωση.
Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το πότε θα πάει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει εάν θα συμβεί πριν το Μάρτιο ή όχι.
«Η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη. Η ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα έρθει με μερικές
ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λόγους.
Ακούω μια παραφιλολογία.
Αυτά είναι ανοησίες», είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα περισσότερα ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετίζονταν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας είπε: «Σας βλέπω ανησυχείτε για τη συμφωνία» για να τους απαντήσουν οι δημοσιογράφοι: «Ο Πάνος Καμμένος ανησυχεί, όχι εμείς».
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανταπάντησε «ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση».
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι η χώρα τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί εκ νέου οικονομική στήριξη, ο πρωθυπουργός του ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Όσον αφορά το ταξίδι του στην Kωνσταντινoύπολη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, απάντησε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης