Περιβάλλον

ΙΕΑ: Η χαμηλότερη κατανάλωση άνθρακα στις ΗΠΑ το 2018 σε διάρκεια 39 ετών

ΙΕΑ: Η χαμηλότερη κατανάλωση άνθρακα στις ΗΠΑ το 2018 σε διάρκεια 39 ετών
Η μείωση της κατανάλωσης άνθρακα αποδίδεται στην ενέργεια, καθώς ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ αντιπροσωπεύει το 93% της συνολικής κατανάλωσης άνθρακα στη χώρα μεταξύ 2007 και 2018
Η χαμηλότερη σε σύνολο 39 ετών αναμένεται να είναι η κατανάλωση άνθρακα στις ΗΠΑ το 2018, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.
Η μείωση της κατανάλωσης άνθρακα αποδίδεται στην ενέργεια, καθώς ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ αντιπροσωπεύει το 93% της συνολικής κατανάλωσης άνθρακα στη χώρα μεταξύ 2007 και 2018.
Σύμφωνα με τον ΙΕΑ, «η μείωση της κατανάλωσης άνθρακα από το 2007 είναι αποτέλεσμα τόσο της αποχώρησης των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα όσο και των μειώσεων στους συντελεστές παραγωγικής καθώς ο αυξημένος ανταγωνισμός από το φυσικό αέριο και οι ανανεώσιμες πηγές έχουν μειώσει το μερίδιο αγοράς του άνθρακα».
Παράλληλα, «οι αλλαγές στην περιφερειακή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ο αυξημένος ανταγωνισμός από ανανεώσιμες πηγές και οι περιβαλλοντικές ανησυχίες» έχουν οδηγήσει σε μείωση του άνθρακα, προσθέτει ο ΙΕΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης