Ηλεκτρισμός

Νέα χωρητικότητα αιολικής ενέργειας 620 MW στις ΗΠΑ φέρνει η Enel

tags :
Νέα χωρητικότητα αιολικής ενέργειας 620 MW στις ΗΠΑ φέρνει η Enel
Tο αιολικό πάρκο Rattlesnake Creek των 320 MW και το αιολικό πάρκο Diamond Vista περίπου 300 MW στο Κάνσας, θα παράγουν περίπου 2.600 GWh ετησίως
Η Enel, μέσω της αμερικανικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Enel Green Power North America, Inc. (EGPNA), ξεκίνησε τη λειτουργία δύο αιολικών πάρκων στις Η.Π.Α. με συνολική ισχύ περίπου 620 MW.
Σύμφωνα με τη δήλωση της Enel, το αιολικό πάρκο Rattlesnake Creek των 320 MW και το αιολικό πάρκο Diamond Vista περίπου 300 MW στο Κάνσας, θα παράγουν περίπου 2.600 GWh ετησίως.
Με αυτά τα δύο αιολικά πάρκα, η συνολική ανανεώσιμη δυναμικότητα που η Enel Green Power έχει συνδέσει φέτος με τα δίκτυα σε όλο τον κόσμο, ανέρχεται σε περίπου 2,6 GW, εκ των οποίων πάνω από 830 MW είναι στη Βόρεια Αμερική.
Το αιολικό πάρκο Rattlesnake Creek, που βρίσκεται στην επαρχία Dixon, αναλαμβάνεται πλήρως από μακροπρόθεσμες συμβάσεις αγοράς ενέργειας: η Adobe θα αγοράσει ενέργεια από μια μονάδα 10 MW μέχρι το 2028 και το Facebook θα αγοράσει σταδιακά την πλήρη παραγωγή του αιολικού πάρκου μέχρι το 2029 Η επένδυση στην κατασκευή του Rattlesnake Creek, η οποία αναμένεται να παράγει περίπου 1.300 GWh ετησίως, ανέρχεται σε περίπου 430 εκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης