Ενέργεια

Shell: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για πώληση των assets πετρελαίου και αερίου στη Ν. Ζηλανδία στην OMV

tags :
Shell: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για πώληση των assets πετρελαίου και αερίου στη Ν. Ζηλανδία στην OMV
Με βάση τη συμφωνία, μεταβιβάζονται μεταξύ άλλων τα κοιτάσματα φυσικού αερίου Maui και Pohokura, ανοικτά της ακτής Taranaki, όπως ανακοίνωσε η Shell Australia
Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που ελέγχει στη Νέα Ζηλανδία στην αυστριακή OMV ανακοίνωσε η Shell έναντι 578 εκατ. δολ.
Με βάση τη συμφωνία, μεταβιβάζονται μεταξύ άλλων τα κοιτάσματα φυσικού αερίου Maui και Pohokura, ανοικτά της ακτής Taranaki, όπως ανακοίνωσε η Shell Australia την Παρασκευή.
Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ν. Ζηλανδίας έχει δώσει άδεια για τη μεταβίβαση από τον Αύγουστο.
«Η πώληση είναι συνεπής με την παγκόσμια προσπάθεια της Shell να απλοποιήσει το χαρτοφυλάκιο ανάντη και να καταστήσει την εταιρεία σε επένδυση παγκόσμιας κλάσης».
Σχολιάζοντας την πώληση, η Zoe Yujnovich, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι η πώληση σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας που εργάστηκε στη Νέα Ζηλανδία για περισσότερα από 100 χρόνια.
«Το προσωπικό της Shell στη Ν. Ζηλανδία, το παρελθόν και το παρόν, ήταν το κλειδί για την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Νέα Ζηλανδία. Εύχομαι στους συναδέλφους μας ό, τι καλύτερο, καθώς η OMV προωθεί την επιχείρηση», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης