Διεθνή

Conte: Δεν είμαστε κυβέρνηση των λόμπι - Χάος στη Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό του 2019

Conte: Δεν είμαστε κυβέρνηση των λόμπι - Χάος στη Βουλή ενόψει της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό του 2019
Η κυβέρνηση μας είναι ένα αμάλγαμα απόλυτα επιτυχημένο, φέρνουμε την αλλαγή στην πολιτική ζωή της Ιταλίας είπε ο Conte
Δεν είναι αλήθεια ότι ο προϋπολογισμός του 2019 γράφτηκε από την Κομισιόν υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση του είναι ένα αμάλγαμα απόλυτα επιτυχημένο που φέρνει την αλλαγή στην πολιτική ζωή της Ιταλίας που δεν εξαρτάται από λόμπι, οικονομικές δυνάμεις και επιχειρηματικά συμφέροντα.
«Η κυβέρνηση μας είναι μια πρωτοποριακή πολιτική εμπειρία.
Είναι μια αλλαγή στην πολιτική ζωή της Ιταλίας.
Ο προϋπολογισμός είναι σε συνέχεια των κυβερνητικών μας δεσμεύσεων.
Υπερασπίζομαι με υπερηφάνεια τη λαϊκή φύση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εάν αυτό σημαίνει τη μείωση των τριβών μεταξύ των πολιτικών τάξεων και των πολιτών.
Δεν είμαστε κυβέρνηση των λόμπι, των οικονομικών ισχυρών και των επιχειρηματικών συμφερόντων» υποστήριξε ο Conte κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τον απολογισμό των πρώτων μηνών της διακυβέρνησης της Lega και του Κινήματος των 5 Αστέρων.
«Η κυβέρνηση λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί διότι βασίζεται σε ένα απόλυτα επιτυχημένο αμάλγαμα των κίτρινων (Κίνημα 5 Αστέρων) και των πράσινων (Lega).
Τα δύο χρώματα είναι πολύ διαφορετικά, δεν αναμειγνύονται αλλά έχει δημιουργηθεί ένα τέλειο αμάλγαμα, στο οποίο συνεισφέρω και εγώ.
Μεταξύ εμένα και των δύο αντιπροέδρων υπάρχει μια τέλεια αρμονία.
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε ποτέ σε μια συνάντηση κορυφής μας κάποιος σοβαρός καυγάς, μια έντονη αντιπαράθεση.
Μπορεί να είμαστε ενδεχομένως λίγο περισσότερο «θορυβώδεις», αλλά το κάνουμε διότι θέλουμε το καλό του τόπου.
Όλοι με τα επιχειρήματα μας προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι αλήθεια ότι ο προϋπολογισμός γράφτηκε από τις Βρυξέλλες».
«Ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ιταλία» είπε ο Conte, τονίζοντας ότι η Ιταλία δεν τελεί υπό επιτήρηση, απέφυγε την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος αλλά παρόλο αυτά υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο που πρέπει να τηρείται.
«Όλα τα κράτη της Ευρωζώνης τελούν υπό επιτήρηση, υπάρχουν περιορισμοί που πρέπει να τηρούνται, αλλά σε καμία περίπτωση η Ιταλία δεν αποτελεί μια ειδική περίπτωση» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος αναφερόμενος στο στόχο του 1% για ανάπτυξη το 2019, είπε πως αυτό είναι το ελάχιστο όριο και ότι η κυβέρνηση του θα κάνει τα πάντα για μια ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.
«Δεν αυξάνουμε την φορολογία των πολιτών
Έχουμε χαλαρώσει τη δημοσιονομική πίεση στους πολίτες.
Αυτή είναι μια κοινωνικο – οικονομική πολιτική που μια κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζει…
Προχωρήσαμε σε μια αναδιανεμητική πολιτική που ευνοεί κάποιες κοινωνικές ομάδες έναντι άλλων» τόνισε ο Conte υποστηρίζοντας πως δεσμεύεται για να μην προχωρήσουν οι αυξήσεις του ΦΠΑ.
Όσον αφορά το ύψος του ιταλικού χρέους, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας είπε ότι «χρειάζεται επιτήρηση αλλά δεν είναι κάτι που τρομάζει», καθώς όπως υποστήριξε «τα θεμελιώδη της οικονομίας είναι πολύ ισχυρά».
Την ώρα πάντως της συνέντευξης του Conte, υπήρξε ένταση στη Βουλή της Ιταλίας και συμπλοκές ανάμεσα σε βουλευτές της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση και να αποχωρήσουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός για το 2019 συζητείται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής με την τελική ψηφοφορία να είναι προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 29/12.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης