Ηλεκτρισμός

Αυξήσεις κατά 35% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ετοιμάζει για το 2019 η κυβέρνηση της Αργεντινής

Αυξήσεις κατά 35% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ετοιμάζει για το 2019 η κυβέρνηση της Αργεντινής
Τεράστια η επιβάρυνση για τα νοικοκυριά
Να προχωρήσει στην αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 35% εντός του 2019 ετοιμάζεται η κυβέρνηση της Αργεντινής, κίνηση που αναμφίβολα θα πλήξει τα νοικοκυριά που παλεύουν με τον πληθωρισμό, την ύφεση και την ανεργία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, οι αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει σε τέσσερις φάσεις, με την πρώτη να αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουν οι δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Αργεντινή έχουν ήδη αυξηθεί πολύ ιδιαίτερα ύστερα από την απόφασης της κυβέρνησης Macri να περικόψει τις επιδοτήσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος που προωθεί.
Η κυβέρνηση Macri έχει δεσμευθεί ότι θα μειώσει το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα, που υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο 2,7% του ΑΕΠ φέτος και στο 0% το 2019, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι περικοπές και η κατάργηση των επιδοτήσεων ήταν ανάμεσα στα βασικά μέτρα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να κλείσει πάνω από το 47% το 2018, κάτι που εν μέρει οφείλεται στις αυξήσεις των τιμών για την ηλεκτροδότηση, την ύδρευση, το αέριο θέρμανσης και τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης