Σ. Αραβία: Αιφνιδιαστικός ανασχηματισμός - Αλλαγή του υπουργού Εξωτερικών

Σ. Αραβία: Αιφνιδιαστικός ανασχηματισμός - Αλλαγή του υπουργού Εξωτερικών
Νέος υπουργός Εξωτερικών ο Ibrahim Alasssaf
Τους πάντες αιφνιδίασε ο βασιλιάς Salman της Σαουδικής Αραβίας, καθώς προχώρησε σε ανασχηματισμό, αποπέμποντας τον υπουργό Εξωτερικών.
Νέος υπουργός θα είναι ο Ibrahim Alasssaf, o οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών.
Ο ανασχηματισμός πραγματοποιήθηκε μετά την έντονη διεθνή πίεση που αντιμετώπισε η σαουδαραβική κυβέρνηση σχετικά με τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Khashoggi τον Οκτώβριο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Πάντως ο πρίγκιπας διάδοχος και υπουργός Άμυνας M. bin Salman παραμένει στη θέση του, όπως και ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντέλ Αζίζ μπιν Νάγεφ μπιν Αμπντέλ Αζίζ.
Στη θέση τους παραμένουν επίσης πολυάριθμοι άλλοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Ενέργειας Χαλέντ αλ-Φάλεχ και Οικονομικών Μοχάμεντ αλ-Τζαντάαν.
Ο Alassaf αντικατέστησε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Adel Al Jubeir, ο οποίος διορίσθηκε υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων.
Ο βασιλιάς διόρισε τον πρίγκιπα Abdullah bin Bandar bin Abdul Aziz αντικαταστάτη του πρίγκιπα Μιτέμπ μπιν Αμπντάλα στη θέση του αρχηγού της Εθνοφρουράς ενώ διέταξε τον ανασχηματισμό του σαουδαραβικού Συμβουλίου επί θεμάτων Πολιτικής και Ασφάλειας.
Ο στρατηγός Καλίντ μπιν Κιράρ αλ-Χάρμπι διορίσθηκε γενικός αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας ενώ ο Μουσάιντ αλ-Αϊμπάν διορίσθηκε σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr