Πρωτοπόρος στις ανανεώσιμες η Ινδία - Επενδύσεις, πολιτικές και μελέτες τα εργαλεία της νέας «εποχής»

Πρωτοπόρος στις ανανεώσιμες η Ινδία - Επενδύσεις, πολιτικές και μελέτες τα εργαλεία της νέας «εποχής»
Η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία και η Νότια Αφρική αντιπροσωπεύουν το 86% των 193 GW σταθμών που λειτουργούν με άνθρακα που βρίσκονται υπό κατασκευή σήμερα σε αναπτυσσόμενες χώρες
Όλο και περισσότερες ενέργειες των αναπτυσσόμενων κρατών κατευθύνονται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την Ινδία να πρωτοστατεί σε αυτόν τον τομέα.
Ειδικότερα, με αυξημένες επενδύσεις, εγκαταστάσεις καθαρής ενέργειας καθώς και με τη μεγαλύτερη αγορά δημοπρασιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, η Ινδία κατατάσσεται στην 2η θέση μετά τη Χιλή στην έκθεση Climatecope του 2018 του BloombergNEF.
Ο οργανισμός μελέτησε πάνω από 80 δείκτες, όπως οι πολιτικές καθαρής ενέργειας, οι δομές του τομέα ενέργειας, οι εκπομπές και οι εγκατεστημένες δυνατότητες για 103 χώρες σε όλο τον κόσμο.

8
Η δεύτερη θέση της Ινδίας αντιπροσωπεύει μια άνοδο τριών σημείων από την 5η θέση που έλαβε πέρυσι. Σε σύγκριση, η Κίνα κατέλαβε την 7η θέση, από την πρώτη θέση πέρυσι.
Η κυβέρνηση Narendra Modi στην Ινδία έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο να φθάσει το 175GW της καθαρής παραγωγής ενέργειας μέχρι το Μάρτιο του 2022.
Η έρευνα του BloombergNEF δείχνει ότι τον Ιούνιο του 2018, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιστοιχούσαν σε 71GW της εγκατεστημένης παραγωγικής ικανότητας της Ινδίας.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Ινδίας αυξήθηκαν επίσης κατά 68% από το 2017 και οι επενδύσεις καθαρής ενέργειας, που σχετίζονται κυρίως με τα έργα ηλιακής ενέργειας, ανήλθαν σε 7,4 δισ. δολάρια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με την έκθεση.
Οι εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ξεπέρασαν τις εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής από άνθρακα για πρώτη φορά το 2017, πρόσθεσε ο BloombergNEF.
Ωστόσο, η Ινδία δεν είναι έτοιμη να σταματήσει για πάντα την άνθρακα.
Αν και η νέα δυναμικότητα με καύση άνθρακα μειώθηκε σε 4GW το 2017, από 17GW ετησίως μεταξύ 2012 και 2016, η Ινδία εξακολουθεί να εξαρτάται από το ρυπογόνο καύσιμο για τα τρία τέταρτα των ενεργειακών αναγκών της, σύμφωνα με την έκθεση.
Η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία και η Νότια Αφρική αντιπροσωπεύουν το 86% των 193 GW σταθμών που λειτουργούν με άνθρακα που βρίσκονται υπό κατασκευή σήμερα σε αναπτυσσόμενες χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης