Ξεπέρασε την εγκατεστημένη ισχύ των 50 GW αιολικής ενέργειας η Enercon

Ξεπέρασε την εγκατεστημένη ισχύ των 50 GW αιολικής ενέργειας η Enercon
Η ENERCON επεκτείνει συνεχώς τις διεθνείς της δραστηριότητες
Ξεπέρασε το συμβολικό ορόσημο των 50 GW η ENERCON με την εγκατάσταση μετατροπέων αιολικής ενέργειας.
Το παγκόσμιο ρεκόρ χωρητικότητας ανεμογεννητριών πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου κατά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών για το αιολικό πάρκο Mui Dinh στο Βιετνάμ. Η παγκόσμια ισορροπία των εγκαταστάσεων της ENERCON ανέρχεται σήμερα σε περισσότερους από 29.075 μετατροπείς αιολικής ενέργειας με εγκατεστημένη συνολική ισχύ αιολικής ενέργειας άνω των 50.027 GW. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία εγκαθιστά δεκαέξι ανεμογεννήτριες E-103 EP2 στο αιολικό πάρκο Mui Dinh για την πελατεία της New Energy GmbH. Μαζί με το αιολικό πάρκο Trung Nam, χτισμένο ταυτόχρονα, το έργο σηματοδοτεί την είσοδο της ENERCON στην βιετναμέζικη αγορά.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιτύχουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο και είμαστε υπερήφανοι για την εκπληκτική απόδοση της όλης ομάδας μας» αναφέρει ο διευθυντής πωλήσεων της ENERCON, Stefan Lütkemeyer.
«Η εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας ανά τον κόσμο αντικαθιστά πλέον την ηλεκτρική ενέργεια από περισσότερες από 50 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην παγκόσμια προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος».
Στη συνέχεια, ο Lütkemeyer υπογραμμίζει ότι: «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο αφού η αλλαγή του κλίματος δεν έχει αποφευχθεί, η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας αυξάνεται. Για το λόγο αυτό, εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση στον αιολικό τομέα της αιολικής ενέργειας για να διαδραματίσει το ρόλο του στη μετάβαση των ενεργειακών συστημάτων στην απαραίτητη γενιά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Δεν θα χαλαρώσουμε τις προσπάθειές μας να προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση σε ολόκληρο τον κόσμο και να λάβουμε επίσης υπόψη τομείς όπως οι μεταφορές και η θέρμανση με τα καινοτόμα προϊόντα και τις λύσεις μας για ολοκληρωμένη ενέργεια».
Η ENERCON επεκτείνει συνεχώς τις διεθνείς της δραστηριότητες αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη σε περισσότερες από 45 χώρες παγκοσμίως. Όπως και στο Βιετνάμ, η ENERCON εισέρχεται αυτήν την περίοδο σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και άλλων στη Λατινική Αμερική. Οι προετοιμασίες για τα πρώτα έργα ENERCON γίνονται και σε άλλες νέες αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης