Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Pension Partners: Την 3η χειρότερη επίδοση διεθνώς για το 2018 το ελληνικό χρηματιστήριο

Pension Partners: Την 3η χειρότερη επίδοση διεθνώς για το 2018 το ελληνικό χρηματιστήριο
Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών είχαν την δεύτερη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως
Μόνο η Αργεντινή και η Τουρκία που πέρασαν τεράστια οικονομική αλλά και νομισματική κρίση ως αναδυόμενες αγορές εμφάνισαν μεγαλύτερες απώλειες από το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο για το 2018 καταγράφει την 3η χειρότερη επίδοση παγκοσμίως με βάση τα στοιχεία του Pension Partners με όρους δολαρίου.
Παραδόξως ενώ το 2018 ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς αποδείχθηκε χρονιά χρηματιστηριακής διόρθωσης διεθνώς με τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες παγκοσμίως να πλησιάζουν στην ολοκλήρωση της χρονιάς με απώλειες σε σχέση με το κλείσιμο του 2017.
Η Wall Street ήταν ξεκάθαρα αρνητική έκπληξη αν και στις 26 Δεκεμβρίου μετά το επιθετικό sell off στις 24 Δεκεμβρίου σημείωσαν οι βασικοί δείκτες ράλι.
Σημειώνεται ότι ως είθισται στο τέλος κάθε χρονιάς καταγράφονται ορισμένες ωραιοποιήσεις στους δείκτες και στις μετοχές αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το 2018 θα κλείσει με σημαντικές απώλειες.
Ενδεικτικά έως τώρα στην Wall Street
S&P 500: -15%
Dow: -15%
Nasdaq 100: -15%
Russell 2000: -17%
Crude Oil: -16%
$FB: -12%
$AAPL: -18%
$AMZN: -21%
$NFLX: -19%
$GOOGL: -11%
$BAC: -20%
$JPM: -17%
JP Morgan: -10%
US Bank: -15%
Bank of America: -19%
Wells Fargo: -24%
Morgan Stanley -27%
Citigroup: -31%
Goldman Sachs: -36%
Το ελληνικό χρηματιστήριο χωρίς καμία αμφιβολία αποδείχθηκε μακράν το χειρότερο σε επιδόσεις παγκοσμίως ξεπερνώντας ακόμη και τις κατά πολύ χειρότερες επιδόσεις της Αργεντινής και της Τουρκίας.
Η Ελλάδα έχει ισχυρό νόμισμα το ευρώ και είναι αναδυόμενη αγορά σε αντίθεση με την Τουρκία π.χ. που είναι αναδυόμενη αγορά με αδύναμο εθνικό νόμισμα.
Η απογοήτευση για την Ελλάδα είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν ληφθεί υπόψη ότι ενώ βγήκε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 δεν κατάφερε να καρπωθεί τα οφέλη.
Το ελληνικό χρηματιστήριο εμφανίζει σωρευτικές απώλειες -36% και σχεδόν σε καθολικό βαθμό αιτία της μεγάλης πτώσης είναι οι τράπεζες.
Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών είχαν την δεύτερη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως ενώ μια ελληνική τράπεζα εμφάνισε την χειρότερη επίδοση παγκοσμίως ξεπερνώντας ακόμη και την χείριστη εικόνα των τραπεζών της Αργεντινής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης