Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ράλι στη Wall Street με την στήριξη των ενεργειακών μετοχών - Πάνω από 1000 μονάδες κέρδισε ο Dow

Ράλι στη Wall Street με την στήριξη των ενεργειακών μετοχών - Πάνω από 1000 μονάδες κέρδισε ο Dow

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 6,23% στις 423,26 μονάδες

Ράλι στην Wall Street την Τετάρτη 26/12/2018 με τον Dow να κερδίζει πάνω από 1000 μονάδες καθώς με την στήριξη των ενεργειακών μετοχών η αγορά κατάφερε να ανακτήσει τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.
Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε 1086,45 μονάδες ή 4,99% στις 22878,65 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 4,96% και έκλεισε στις 2467,75 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 6,23% στις 423,26 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 4,52% στις 6454,35 μονάδες.
Τόσο ο S & P 500 όσο και ο Nasdaq βρίσκονταν σε καλό δρόμο για τα μεγαλύτερα κέρδη μιας ημέρας από τις 26 Αυγούστου 2015 και έκαψαν τις απώλειες της Δευτέρας.
Η μετοχή της Marathon Oil  σημείωσε κέρδη 7,6% για  και 6,9% της Hess ενώ εταιρείες λιανικής πώλησης ήταν μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις με το SPDR S & P Retail ETF (XRT) να σημειώνει άνοδο 4,1%.
Οι μετοχές των Wayfair, Kohl's και Dollar General σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη από 5%.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Mastercard SpendingPulse έδειξαν ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης είχαν την καλύτερη περίοδο διακοπών τους σε έξι χρόνια. Η μετοχή της  Amazon σημείωσε επίσης άνοδο 7,1%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ σε αυτή την περίοδο των διακοπών.
Αρκετοί αναλυτές τονίζουν ότι η σημερινή έκρηξη ανόδου ήταν αναμενόμενη, καθώς η αγορά είχε φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα, ενώ σύμφωνα με τη Wells Fargo, σημαντικό μερίδιο της ανάκαμψης θα πρέπει να αποδοθεί και στο rebalancing του χαρτοφυλακίου που κάνουν παραδοσιακά τα συνταξιοδοτικά ταμεία των αμερικανικών επιχειρήσεων στα τέλη κάθε τριμήνου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Wells Fargo, τα εταιρικά συνταξιοδοτικά ταμεία έχουν ξεκινήσει τη διοχέτευση περί των 64 δισ. δολαρίων στην αγορά, προκειμένου να «αντικαταστήσουν» ομόλογα με μετοχές και να αποκτήσουν ένα πιο ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο εν όψει του νέου έτους.
Στήριξη στη Wall Street προσφέρει και η δήλωση του Kevin Hassett, οικονομικού συμβούλου του Donald Trump, ότι κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για τη θέση του Jerome Powell στην προεδρία της Fed.
«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ο Jerome Powell να χάσει τη θέση του ως επικεφαλής της Fed.
Ο πρόεδρος Trump είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το έργο της τράπεζας και του επικεφαλής της», δήλωσε ο Hassett.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης