Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Εκρηκτική άνοδος στο πετρέλαιο - Πάνω από 10% ενισχύεται το αργό, στα 46 δολάρια το βαρέλι

Εκρηκτική άνοδος στο πετρέλαιο - Πάνω από 10% ενισχύεται το αργό, στα 46 δολάρια το βαρέλι

Άνοδος μετά από πτώση πάνω από 6% την παραμονή των Χριστουγέννων

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο την Τετάρτη 26/12/2018, ανακτώντας μέρος των απωλειών που κατέγραψαν τα σημεία αναφοράς τα οποία βρέθηκαν σε χαμηλά επίπεδα 1-1 / 2 ετών.
Τόσο το αργό. όσο και το Brent ενισχύθηκαν έως και περισσότερο από 7% την Τετάρτη, αλλά δεν ήταν σαφές εάν η κίνηση θα συνεχισθεί  όταν τα γραφεία εμπορικών συναλλαγών θα είναι πιο στελεχωμένα μετά την έναρξη του νέου έτους.
Περί τις 23:02 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 46,95 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 10,39% και το brent ενισχυόταν κατά 9,45% στα 55,24 δολάρια το βαρέλι.
Το αργό  κινήθηκε στην σκιά της χρηματοπιστωτικής αγοράς καθώς ο τερματισμός της κυβέρνησης των Η.Π.Α., τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ και η εμπορική διαφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας περιόρισαν τις επενδυτικές τοπθετήσεις και επιδείνωσαν ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.
"Η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί ιδιαίτερα για τη ζήτηση", δήλωσε ο Bernadette Johnson, αντιπρόεδρος της DrillingInfo στο Ντένβερ. Η πώληση "δεν σηματοδοτεί δύναμη εμπιστοσύνης στη ζήτηση, αλλά συνεχίζουμε να πηγαίνουμε πάρα πολύ γρήγορα. Πιστεύουμε ακόμα ότι τα $ 45 είναι πολύ χαμηλά. "


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης