Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Τεχεράνη: Οι ιδιώτες εξαγωγείς δεν έχουν πρόβλημα με την πώληση ιρανικού πετρελαίου

Τεχεράνη: Οι ιδιώτες εξαγωγείς δεν έχουν πρόβλημα με την πώληση ιρανικού πετρελαίου
Το Ιράν πούλησε 280.000 βαρέλια αργού πετρελαίου σε ιδιωτικές εταιρείες στο χρηματιστήριο ενέργειας τον Οκτώβριο, και 700.000 βαρέλια το Νοέμβριο
Το Ιράν ανακοίνωσε την Τετάρτη 26/12/2018 ότι οι ιδιώτες εξαγωγείς δεν αντιμετωπίζουν "κανένα πρόβλημα" με την πώληση ιρανικού  πετρέλαιου και ότι 3 εκατομμύρια βαρέλια αργού θα μπορούσαν να πωληθούν σύντομα σε μη κυβερνητικούς traders, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Το Ιράν άρχισε να πουλά αργό πετρέλαιο σε ιδιωτικές εταιρείες για εξαγωγή στα τέλη Οκτωβρίου, λίγο πριν από τις κυρώσεις των Η.Π.Α. σε τομείς που περιλαμβάνουν πετρέλαιο που τέθηκαν σε ισχύ το Νοέμβριο.
"Εκείνοι που αγόρασαν πετρέλαιο ήταν σε θέση να εξάγουν και δεν υπήρχαν προβλήματα σε αυτό το θέμα", ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ο υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις εξαγωγές.
Μετά την επαναφορά των πετρελαϊκών κυρώσεων, η Ουάσιγκτον χορήγησε εξαιρέσεις σε οκτώ χώρες, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να αγοράζουν προσωρινά ιρανικό πετρέλαιο.
Το Ιράν, όπου το εμπόριο αργού πετρελαίου ελέγχεται από το κράτος, πώλησε 280.000 βαρέλια αργού πετρελαίου σε ιδιωτικές εταιρείες στο χρηματιστήριο ενέργειας τον Οκτώβριο, και 700.000 βαρέλια το Νοέμβριο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξαγωγής για να χτυπήσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Ο Zanganeh ανέφερε ότι ένας οικονομικός φορέας είχε εγκρίνει την πώληση έως και 3 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου σε έναν τρίτο γύρο πωλήσεων σε ιδιώτες εξαγωγείς, ανέφερε το IRNA.
"Ένας αγοραστής μπορεί να επιλέξει να πληρώσει με σκληρό νόμισμα ή rials για το αργό πετρέλαιο στο χρηματιστήριο", δήλωσε ο Zanganeh, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες των πωλήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέφεραν κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης μετά την απόσυρσή τους  τον Μάιο από την πολυεθνική πυρηνική συμφωνία του 2015 στο Ιράν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης