Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Rio Tinto: Στις αρχές του 2019 η δημόσια εγγραφή της καναδικής Iron Ore Company

Rio Tinto: Στις αρχές του 2019 η δημόσια εγγραφή της καναδικής Iron Ore Company
Η δημόσια εγγραφή θα γίνει στην αγορά της Νέας Υόρκης και του Τορόντο
Η αγγλο –αυστραλιανή Rio Tinto προετοιμάζεται  για την δημόσια εγγαρφή της επιχείρησης Iron Ore Company of Canada κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, στην αγορά της Νέας Υόρκης και του Τορόντο, σύμφωνα με το Reuters.
Η εταιρεία έχει προσλάβει τις επενδυτικές τράπεζες Royal Bank of Canada, Credit Suisse και JPMorgan Chase για να δρομολογήσουν την IPO, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Η Rio Tinto, ο δεύτερος μεγαλύτερος μεταλλωρύχος στον κόσμο, στοχεύει σε αποτίμηση περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν.
Τα σχέδια για την IPO θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες της αγοράς.
Με υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας, οι παγκόσμιες αγορές έχουν υποχωρήσει λόγω ανησυχιών για τους γεωπολιτικούς κινδύνους και την οικονομική ανάπτυξη.
Με δραστηριότητες στο Labrador και το Newfoundland, η Iron Ore Company of Canada είναι σημαντικός παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος στη χώρα.
Η Rio Tinto κατέχει ποσοστό συμμετοχής 58,7%, ενώ η  ιαπωνική Mitsubishi Corp κατέχει το 26,2%, ενώ στην καναδική  Labrador Iron Ore Royalty Co ανήκει στο 15,1%. Η IOC ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1,9 δισ. δολαρίων το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης