Τελευταία Νέα
Commodities

Κίνα: Η Zhejiang Huayou θα επενδύσει 147 εκατομμύρια δολάρια σε project χαλκού στο Κονγκό

Κίνα: Η Zhejiang Huayou θα επενδύσει 147 εκατομμύρια δολάρια σε project χαλκού στο Κονγκό
Το νέο έργο χαλκού αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019
Η κινεζική Zhejiang Huayou Cobalt θα επενδύσει 147,2 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός project χαλκού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (DRC), καθώς επεκτείνει την εξερεύνηση των εξορυκτικών της περιουσιακών στοιχείων στη χώρα, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο της Σαγκάη.
Το έργο θα βρίσκεται στην περιοχή Lukuni στα νότια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και θα έχει ετήσια ηλεκτροπαραγωγική ικανότητα δυναμικότητας 30.000 τόνων χαλκού.
Ο χαλκός με ηλεκτροπαραγωγή είναι πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται ευρέως στον τομέα του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και της κατασκευής μηχανών.
Η Huayou έχει κατασκευάσει δύο εργοστάσια ραφιναρίσματος κοβαλτίου στην περιοχή Luiswishi της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό μετά από την αγορά δικαιωμάτων μεταλλεύματος χαλκού και κοβαλτίου από το La Generale des Carries et de Mines το 2015.
Το νέο έργο χαλκού αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση, αλλά επίσης προειδοποίησε ότι χρειάζεται ακόμη εγκρίσεις από τις κινεζικές αρχές.
Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω της θυγατρικής της Congo DongFang International Mining (CDM), η οποία παράγει κυρίως χαλκό και κοβάλτιο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης