Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Royal Dutch Shell: Ξεκίνησε η παραγωγή LNG της μεγαλύτερης πλωτής μονάδας φυσικού αερίου της Prelude

tags :
Royal Dutch Shell: Ξεκίνησε η παραγωγή LNG της μεγαλύτερης πλωτής μονάδας φυσικού αερίου της Prelude
Το Prelude, όπως ονομάζεται το πλοίο, έχει μήκος 488 μέτρων και πλάτος 74 μέτρων, ενώ το βάρος του φθάνει περίπου τους 260.000 τόνους.
Παραγωγή στην εγκατάσταση πλωτού υγροποιημένου φυσικού αερίου Prelude (FLNG) στην Αυστραλία, ξεκίνησε η Shell σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (26/12).
Το Prelude, η μεγαλύτερη πλωτή μονάδα άντλησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FLNG) στον κόσμο διαθέτει οκτώ έργα LNG που κατασκευάστηκαν στην Αυστραλία την τελευταία δεκαετία.
Παρότι το έργο ξεκίνησε αργότερα και κόστισε περισσότερο από την αρχική του εκτίμηση, αναμένεται να ενισχύσει το προβάδισμα της Αυστραλίας ως τον μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG στον κόσμο.
Το Prelude, όπως ονομάζεται το πλοίο, έχει μήκος 488 μέτρων και πλάτος 74 μέτρων, ενώ το βάρος του φθάνει περίπου τους 260.000 τόνους. Έχει τη δυνατότητα να αντλεί, να διυλίζει, να παράγει και να ξεφορτώνει υγροποιημένο φυσικό αέριο, διαθέτοντας το πλεονέκτημα να μπορεί να αντλεί αέριο από απομακρυσμένες περιοχές, που δεν θα ήταν διαφορετικά οικονομικά βιώσιμες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ετήσια παραγωγή θα φτάσει 1,3 εκατομμύρια τόνους και 400.000 τόνους ετησίως υγροποιημένου αερίου πετρελαίου (LPG).
Η Shell δεν απάντησε αμέσως σε ερώτημα του Reuters σχετικά με το πότε θα εξαχθεί το πρώτο ΥΦΑ από την εγκατάσταση, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εξαγωγές θα ξεκινήσουν από τις αρχές του επόμενου έτους, ενώ πιθανότατα θα ξεκινήσουν τα συμπυκνώματα.
«Το χρονοδιάγραμμα του πρώτου φορτίου και ο ρυθμός αύξησης της ταχύτητας εξακολουθούν να υπόκεινται σε τεχνικό κίνδυνο», δήλωσε ο Saul Kavonic, αναλυτής ενέργειας στην Credit Suisse στο Σίδνεϋ.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Δεδομένης της καινοτομίας, των γεωγραφικών συνθηκών και των προκλήσεων του Prelude, ενδέχεται να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος και για αυτό το λόγο η Shell δεν θα προχωρήσει σε βεβιασμένες κινήσεις».
Η Shell κατέχει το 67,5% του έργου, ενώ τις υπόλοιπες μετοχές κατέχουν η Ιαπωνική Inpex Corp, η CPC Corp της Ταϊβάν [MOEATA.UL] και η Korea Gas Corp.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης