Τελευταία Νέα

Φωτοβολταϊκό σταθμό 1,97MW στο Μενίδι θα αναπτύξει η ΕΥΔΑΠ - Προκήρυξε διαγωνισμό

Φωτοβολταϊκό σταθμό 1,97MW στο Μενίδι θα αναπτύξει η ΕΥΔΑΠ - Προκήρυξε διαγωνισμό

Το έργο αποτελεί ένα από τα οκτώ projects που προκρίθηκαν στη δημοπρασία του Ιουλίου στην κατηγορία των μεγάλων φωτοβολταϊκών

Στην προκήρυξη διαγωνισμού προχώρησε η ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου 1,97MW στο Μενίδι (Νέα Διυλιστήρια Μόρνου), για το οποίο η εταιρεία κατακύρωσε τιμή αναφοράς στον πρώτο «γύρο» δημοπρασιών για νέα έργα ΑΠΕ που διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο.
Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, ο ανάδοχος θα αναλάβει την προμήθεια του εξοπλισμού, την εγκατάσταση του πάρκου καθώς και την έναρξη της λειτουργίας του.
Επίσης, θα αναλάβει την τακτική συντήρηση και τη λειτουργία της μονάδας για πέντε έτη.
Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 11 Ιανουαρίου 2019.
Η εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 1.999.505 ευρώ.
Το έργο της ΕΥΔΑΠ συγκαταλέχθηκε στις οκτώ μονάδες που προκρίθηκαν στη δημοπρασία του Ιουλίου στην κατηγορία των «μεγάλων» φωτοβολταϊκών.
Η εταιρεία κατακύρωσε τιμή αναφοράς 71 ευρώ ανά MWh, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη προσφορά που κατακυρώθηκε.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία η τιμή εκκίνησης ήταν 80 ευρώ ανά MWh, ενώ η μεσοσταθμική τιμή των επιλεγέντων έργων διαμορφώθηκε στα 63,8 ευρώ ανά MWh.
Σύμφωνα με τη συνέντευξη που είχε δώσει στις αρχές Νοεμβρίου στο World Energy News η κ. Έφη Νεστορίδη, Γενική Διευθύντρια Συντονισμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών της ΕΥΔΑΠ, αρμόδια για θέματα ενέργειας, η συμμετοχή της εταιρείας στον πρώτο «γύρο» δημοπρασιών συγκαταλέγεται στον διττό στόχο που έχει θέσει, ώστε όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες των εγκαταστάσεών της με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, αλλά και να προμηθεύει το δίκτυο με ενέργεια.

Σχέδια για παραγωγή αιολικής ενέργειας

Μάλιστα, στη συνέντευξη το στέλεχος της ΕΥΔΑΠ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να λάβει μέρος και σε επόμενους διαγωνισμούς, ενώ αποκάλυψε πως είναι ήδη ειλημμένη η απόφαση της ΕΥΔΑΠ να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και με ανεμογεννήτριες.
«Η διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχει προχωρήσει, και ήδη έχουμε καταλήξει στις υποψήφιες θέσεις στις οποίες θα τοποθετηθούν. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση τοποθέτησης ανεμολογικών σταθμών στις εν λόγω θέσεις, προκειμένου να προβούμε σε αναλυτικές μετρήσεις, έτσι ώστε να συλλέξουμε τα απαραίτητα στοιχεία που θα μας δείξουν ποιες θέσεις είναι πιο αποδοτικές για την επένδυση», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης