Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πετρελαϊκές επενδύσεις 5 δισ. δολ. αναμένει το 2019 η Κολομβία -Αύξηση 14% σε σχέση με το 2018

Πετρελαϊκές επενδύσεις 5 δισ. δολ. αναμένει το 2019 η Κολομβία -Αύξηση 14% σε σχέση με το 2018
Τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της Κολομβίας ήταν 1,78 δισεκατομμύρια βαρέλια στο τέλος του 2017, που αντιστοιχούν σε 5,7 χρόνια κατανάλωσης
Οι πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κολομβία σχεδιάζουν να επενδύσουν σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, ποσοστό 14% υψηλότερο σε σχέση με φέτος, αλλά ακόμη είναι μεγάλη η απόσταση από το τι χρειάζεται να ενισχύσει η χώρα των Άνδεων για την παραγωγή και τα αποθέματά της,  σύμφωνα με την Colombian Petroleum Association.
Οι πετρελαϊκές εταιρείες επένδυσαν 4,35 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν στον τομέα της παραγωγής και περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια στην εξερεύνηση, ανακοίνωσε η ένωση που εκπροσωπεί ιδιωτικές πετρελαϊκές εταιρείες.
Ο Francisco Jose Lloreda, επικεφαλής της ένωσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εξερεύνηση πρέπει να αυξηθεί καθώς οι επενδύσεις παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα με μόνο 1,100 τετραγωνικά χιλιόμετρα σεισμικών δοκιμών.
"Πρέπει να ακούσουμε το «σήμα κινδύνου», η σημερινή εξερεύνηση είναι η παραγωγή του αύριο", δήλωσε η Lloreda στη Μπογκοτά, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες δεν επενδύουν σε σεισμικές δοκιμές εξαιτίας των αντιδράσεων τοπικών κοινοτήτων στην εξερεύνηση.
Η κυβέρνηση δεν έχει αναθέσει νέες περιοχές για εξερεύνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της Κολομβίας ήταν 1,78 δισεκατομμύρια βαρέλια στο τέλος του 2017, που αντιστοιχούν σε 5,7 χρόνια κατανάλωσης.
Ο Lloreda προέβλεπε παραγωγή 890.000 βαρελιών ημερησίως ισοδύναμου πετρελαίου για το 2019, περισσότερο από τα 865.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ανά ημέρα φέτος.
Οι επενδυτικές προβλέψεις του επόμενου έτους, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διάτρηση μεταξύ 65 και 70 φρεατίων και 3.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων σεισμικών δοκιμών, έγιναν με τις προσδοκίες ότι η τιμή του αργού Brent παραμένει περίπου στα 60 δολάρια ανά βαρέλι, δήλωσε ο Lloreda.
"Υπάρχει μεγαλύτερη αστάθεια από ό, τι αναμενόταν και αυτό οδηγεί τις εταιρείες να είναι πιο προσεκτικές στις επενδύσεις, επειδή το πανόραμα των τιμών δεν είναι σαφές", δήλωσε.
Παρά την καλύτερη ασφάλεια από την μια ειρηνευτική συμφωνία με ομάδα ανταρτών τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), ο τομέας του πετρελαίου εξακολουθεί να ανησυχεί για τις  κοινωνικές διαμαρτυρίες κατά της εξερεύνησης, την  νομική αστάθεια και τις  επιθέσεις από αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN), συμπλήρωσε ο Lloreda .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης