Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνομιλίες Uniper με EPH του Kretinsky για πώληση ενεργειακών επιχειρήσεων στη Γαλλία

tags :
Συνομιλίες Uniper με EPH του Kretinsky για πώληση ενεργειακών επιχειρήσεων στη Γαλλία

Η συμφωνία είναι ευκαιρία για την EPH να εισέλθει στη γαλλική αγορά - Θα μεταβιβάσει τιςμονάδες αερίου Uniper στην Total

Ο ευρωπαϊκός ενεργειακός όμιλος EPH που ανήκει κατά πλειοψηφία στον Τσέχο επενδυτή της Τσεχίας Daniel Kretinsky, έχει ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση όλων των γαλλικών περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού ενεργειακού ομίλου Uniper, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο εταιρείες τη Δευτέρα 24/12/2018.
Η αξία της συμφωνίας δεν έγινε γνωστή.
Η Uniper ανακοίνωσε ότι είχε λάβει μονομερή δεσμευτική προσφορά από την Energetický a priemyselyslový holding (EPH) και συμφώνησε σε αποκλειστικές συνομιλίες σχετικά με την πώληση των δραστηριοτήτων της στη Γαλλία.
Το ενεργητικό της στη Γαλλία περιλαμβάνει δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής καύσης αερίου με συνολική χωρητικότητα των 828 μεγαβάτ (MW), δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας άνθρακα με εγκατεστημένη ισχύ 1.200 MW, μία μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιομάζα 150 MW και 100 MW αιολικών και ηλιακών πόρων.
Ο Jan Špringl, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της EPH, δήλωσε ότι η ομάδα έχει συνάψει σύμπραξη με την ενεργειακή εταιρεία Total για τη μεταφορά των δύο μονάδων φυσικού αερίου της Uniper στην Total, μόλις κλείσει η συναλλαγή.
Εκπρόσωπος της Total επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία με την EPH για την απόκτηση, από την 1η Ιανουαρίου 2020, των δύο μονάδων παραγωγής αερίου Uniper ως μέρος της στρατηγικής της για την ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Η Total, η οποία επεκτείνει τη θέση της στη γαλλική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής της σε 10 gigawatts (GW) μέχρι το 2023 από περίπου 5 GW σήμερα.
Η Uniper, η οποία επίσης προμηθεύει φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια κατοίκους και βιομηχανικούς πελάτες στη Γαλλία, δήλωσε ότι η επιχείρηση της στη χώρα συνεισέφερε με περιορισμένα μονοψήφια έσοδα  στα αποτελέσματα το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης