Έργο 200 εκατ. δολ. ανέλαβε η Lamprell σε παράκτιο αιολικό πάρκο στη Σκωτία

tags :
Έργο 200 εκατ. δολ. ανέλαβε η Lamprell σε παράκτιο αιολικό πάρκο στη Σκωτία
Η Lamprell, προμηθευτής κατασκευών, μηχανικών και συμβαλλόμενων υπηρεσιών στην υπεράκτια ενεργειακή βιομηχανία, δήλωσε ότι θα κατασκευάσει 45 από περίπου 100 θεμέλια jacket που απαιτούνται για το αιολικό πάρκο
Η Lamprell ανακοίνωσε ότι έχει επιλεγεί από την GeoSea Procurement & Shipping Luxembourg SA, θυγατρική της GeoSea NV, που είναι ο κύριος κατασκευαστής, προμηθευτής, και εγκαταστάτης στο αιολικό πάρκο Moray East, για να κατασκευάσει τις βάσεις για το project.
Η Lamprell, προμηθευτής κατασκευών, μηχανικών και συμβαλλόμενων υπηρεσιών στην υπεράκτια ενεργειακή βιομηχανία, δήλωσε ότι θα κατασκευάσει 45 από περίπου 100 θεμέλια jacket που απαιτούνται για το αιολικό πάρκο, καθώς και τρία jacket για τους υπεράκτιους υποσταθμούς που επίσης εγκαθίστανται στο έργο.
Η συνολική αξία του έργου υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Όλες οι εργασίες κατασκευής θα πραγματοποιηθούν στα ναυπηγεία Hamriyah και Sharjah του Lamprell στα ΗΑΕ και αναμένεται να ξεκινήσουν το 2ο τρίμηνο του 2019.
Η Lamprell θα παραδώσει τα jacket στο GeoSea από την αποβάθρα του στο λιμάνι Hamriyah, όπου η GeoSea θα μεταφέρει τα jacket στο πάρκο αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα.
Το Moray East είναι ένα έργο 950MW, μήκους 295 χλμ., το οποίο βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Σκωτίας θα αναπτυχθεί και θα λειτουργεί από την εταιρεία Moray Offshore Windfarm (East) Ltd, πελάτη της GeoSea. Το αιολικό πάρκο αναμένεται να προσφέρει οικονομικά αποδοτική ισχύ για 950.000 κατοικίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Christopher McDonald, Διευθύνων Σύμβουλος, Lamprell, δήλωσε: "Είμαστε περήφανοι που επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα αιολικών πάρκων μεγάλης κλίμακας  Moray East. Η ανάθεση σύμβασης δηλώνει τη δέσμευσή μας στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η οποία, παρά τις πρόσφατες προκλήσεις, αποτελεί βασική στρατηγική εστίαση για τον Lamprell. "
"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, έχουμε αναβαθμίσει το εργατικό δυναμικό μας και βελτιώσαμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να παραδίδουμε έργα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με ασφάλεια, κόστος και υψηλό επίπεδο. έρχονται ", πρόσθεσε ο Christopher McDonald.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης