Φυσικό Αέριο

Νέο ρεκόρ στις εισαγωγές LNG της Κίνας τον Νοέμβριο

tags :
Νέο ρεκόρ στις εισαγωγές LNG της Κίνας τον Νοέμβριο
Τον Νοέμβριο, οι εισαγωγές LNG  ανήλθαν σε 5,99 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 48,5%
Νέο ρεκόρ σημείωσαν οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Κίνας τον Νοέμβριο καθώς η χώρα προωθεί το "πράσινο" καύσιμο για την αλλαγή του ενεργειακού μίγματος της, λόγω της ρύπανσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.
Τον Νοέμβριο, οι εισαγωγές (LNG)  ανήλθαν σε 5,99 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 48,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο.
Το προηγούμενο ρεκόρ ανήλθε σε 5,18 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.
Η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω των περιβαλλοντικών πολιτικών για την αντικατάσταση της παραγωγής ηλεκτρισμού με άνθρακα. Άλλες πηγές καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, ενθαρρύνονται επίσης.
Η Κίνα ξεπέρασε την Κορέα και έγινε  ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο το 2017, μετά την  Ιαπωνία.
Σύμφωνα με την Global Times, η Κίνα αγόρασε 3,6 εκατομμύρια τόνους LNG από τις ΗΠΑ πέρυσι, κάνοντας τη χώρα τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή LNG μετά την Αυστραλία.
Αλλά τώρα οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εμπορική διαμάχη με την Κίνα.
Οι εισαγωγές υγροποιημένου καυσίμου από τις ΗΠΑ βυθίστηκαν από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους και σχεδόν σταμάτησαν τον Οκτώβριο, καθώς η Κίνα επέβαλε δασμούς 10%  για το LNG των ΗΠΑ εν μέσω αντιπαράθεσης με τις  ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνα στρέφεται προς την Αυστραλία, το Κατάρ και τη Μαλαισία για εναλλακτικές εισαγωγές LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης