Επικαιρότητα

Γ. Σταθάκης: Αν υπάρχει σκάνδαλο στη ΔΕΠΑ τότε ανήκει στη ΝΔ – Επί θητείας της αυξήθηκε το χρέος της ELFE

Γ. Σταθάκης: Αν υπάρχει σκάνδαλο στη ΔΕΠΑ τότε ανήκει στη ΝΔ – Επί θητείας της αυξήθηκε το χρέος της ELFE
Μια τρύπα στο νερό οι καταγγελίες της ΝΔ υποστήριξε ο κ.Σταθάκης
Την θέση ότι εάν υπάρχει σκάνδαλο όσον αφορά το χρέος της ELFE προς τη ΔΕΠΑ, τότε αυτό ανήκει στη ΝΔ διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης αναφέροντας πως επί των ημερών της ΝΔ αυξήθηκε το χρέος της ELFE προς τη ΔΕΠΑ.
«Προφανώς ο κόσμος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, της Siemens, του τριπλασιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης έρχεται εδώ να μας μιλήσει για το σκάνδαλο της σχέσης ΔΕΠΑ – ELFE.
Ποιος αύξησε το χρέος της ELFE προς την ΔΕΠΑ που σήμερα χρωστούν 120 εκατ. ευρώ; Ήταν 40 εκατ. ευρώ το 2011.Το 2015 όταν παρέλαβε ο κ. Κιτσάκος ήταν 89 εκατ. ευρώ το πρωτογενές χρέος. Πόσο είναι οι τόκοι υπερημερίας που χρεώνει η ΔΕΠΑ στην ELFE; 7,2%.Τα 89 εκατ. ευρώ του 2015 και 7,2% γίνονται 96 εκατ. ευρώ. Το 2017 γίνονται 103 εκατ. ευρώ και το 2018 γίνονται 110 εκατ. ευρώ που είναι το χρέος των ELFE προς την ΔΕΠΑ και αφορούν την περίοδο διαχείρισης της σχέσης ΔΕΠΑ-ELFE την περίοδο της ΝΔ. Το χρέος αυξήθηκε από το 2015 εως σήμερα ακριβώς 12 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το μεγάλο «σκάνδαλο» της ΔΕΠΑ – ELFE» υποστήριξε στη Βουλή ο κ.Σταθάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην καταγγελία της Ν.Δ για σκάνδαλο ανταλλαγής ακινήτων τα οποία και υπερκοστολογήθηκαν αλλά και ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έκανε λόγο για φαντασιακό σκάνδαλο καθώς, όπως είπε, αυτό το σχέδιο δεν προχώρησε ποτέ.
Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης είπε πως η σημερινή σχέση της ΔΕΠΑ και ELFE ρυθμίζεται από δύο δικαστικές αποφάσεις, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στην εμπλοκή Πετσίτη λέγοντας γενικά ότι δεν θα αναφερθεί σε «παρατρεχάμενους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης