Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Κοινοπραξία της ιταλικής Saipem με την τουρκική Ronesans για το Arctic LNG-2 στη Ρωσία

Κοινοπραξία της ιταλικής Saipem με την τουρκική Ronesans για το Arctic LNG-2 στη Ρωσία
Η σύμβαση για την κατασκευή του έργου ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ
H ιταλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Saipem και η τουρκική Ronesans υπέγραψαν συμφωνία για την δημιουργία κοινής επιχείρησης (JV) για την κατασκευή υποδομών για το ρωσικό  έργο Arctic LNG-2.
Σύμφωνα με την Saipem η σύμβαση για την κατασκευή του έργου ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ
Ως επικεφαλής της κοινής επιχείρησης, με ποσοστό συμμετοχής 50%, το ποσοστό της Saipem αντιστοιχεί κατά προσέγγιση σε 1,1 δισ. ευρώ.
Η σύμβαση έχει ανατεθεί από την εταιρεία Artic LNG 2, η οποία αποτελείται από την Novatek JSPC (60%) και την Ekropromstroy Ltd (40%) Το έργο θα κατασκευασθεί στην περιοχή Tazovsky στην αυτόνομη διοικητική περιοχή Yamal -Nenets, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου Gydan.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών εργοστασίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το καθένα χωρητικότητας περίπου 6,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως (MTPA), που θα εγκατασταθούν σε δομές βασισμένες σε σκυρόδεμα (GBS) και θα περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης LNG συνολικής χωρητικότητας 687.000 m3.
Η σύμβαση αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης που υπεγράφη μεταξύ της Saipem και της Novatek το 2016 για δραστηριότητες που σχετίζονται με έργα LNG.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saipem, Stefano Cao, δήλωσε ότι: «Η ανάθεση της σύμβασης αποδεικνύει την πλήρη ενσωμάτωση της Saipem στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης και αντιπροσωπεύει μια ακόμη επιτυχία στον τομέα LNG υψηλής προστιθέμενης αξίας στον οποίο λειτουργούμε εδώ και πολλά χρόνια και στον οποίο , στο πρόσφατο παρελθόν, έχουμε αποκτήσει σημαντικές συμβάσεις.
Η υπογραφή αυτής της σύμβασης ενισχύει την παρουσία της Saipem στη Ρωσία, μιας χώρας στην οποία η εταιρεία έχει ένα σημαντικό ιστορικό στην υλοποίηση τόσο της χερσαίας όσο και της υπεράκτιας υποδομής ».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης